Hírek

2004.11.20. 02:00

Mindenkinek jár a fedél

Címkék#Vélemény

A szolidaritás éjszakáján több tucat fiatal virrasztott a Nyugati téri aluljáróban. A hajléktalanok megsegítéséért gyűltek össze.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="220"] A kiszolgáltatottság ellen tiltakozott Martin és Caren is. Az angol turisták másnap reggelig virrasztottak.
[/caption]A bejelentett akcióra a rendőrség is felkészült. Kordonnal kerítették körbe a helyszínt. A fiatalok hamar feltalálták magukat, emberalakot formáló kartonokat ragasztottak a kerítésre. Rajtuk a felirat: „Hajléktalan vagyok és éhes. Segíts rajtam!” 

– Fel kell számolni az utcára kerülés lehetőségét – mondja Nagy Nikoletta (29), az Utca Embere aktivistája éjjel 10 órakor. Szerinte törvényben kellene biztosítani a lakhatási jogot. A fiatalok nem hagytak kétséget együttérzésükről. Maguk közé hívták az odagyűlt hontalanokat. Étellel, itallal és takaróval kínálták őket. Az esemény nemzetközi voltát egy angol házaspár biztosította. Martin és Caren csak véletlenül tévedt ide. Turisták.
– A hajléktalanok helyzetére Londonban sem találtak megoldást – mondja a férfi.

Még sötét volt, amikor hajnalban ébresztőt fújtak. – Hatig kaptunk engedélyt – mondja Bukta Annamária (28). Az aktivista életében először töltötte az utcán az éjszakát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!