Hírek

2004.11.20. 01:42

Mennyit ér egy tizenhárom éves ember?

Balaton Balázs

Jogerősen elítélték azt a fiút, aki két évvel ezelőtt Ercsiben megölte 13 éves barátnőjét. A 17 éves fiatalembert tizennégy évre ítélték.

Ha már megtörtént a tragédia, bűnhődjön a gyilkos – mondják sokan. Jogosan. Csakhogy az ügynek előzménye is volt. A kislány szülei többször jelezték az ercsi rendőröknek, hogy baj van. A fiú zaklatja lányukat, tegyenek valamit. A rendőrök nem tettek semmit. Egészen addig, amíg a gyilkosság miatt helyszínelni nem hívták őket. Ercsibe. A 13 éves kislány holttestéhez. Vizsgálat indult, majd mulasztásért elítélték őket. A rendőrök, akik megakadályozhatták volna egy fiatal lány halálát, pénzbüntetést kaptak. Egyikük ötvennégyezer forintot, míg a másik negyvennyolcezret. Összesen 102 ezer forint. Ennyit ért a kislány élete. Azok az emberek, akik a mi pénzünkből, a mi védelmünkért vannak, ha baj van, nem tesznek semmit. Emberek halnak meg miattuk. Ha kimentek volna, ha komolyan veszik a bejelentéseket, ha előállítják még időben a fiút…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!