Hírek

2004.11.27. 07:51

Megleltük a magyar Campost

Újlengyelben egy univerzális labdarúgónak tapsolhat a publikum. Tóth Tamás eddig kapusként tevékenykedett, de edzője az elmúlt négy mérkőzésen kényszerből a csatársorba vezényelte.

Szabó Tamás

A 20 éves hálóőr ott sem vallott szégyent, sőt pazar teljesítményt nyújtott, négy gólt szerzett. Csapata, az Újlengyel Pest megye ócsai körzetének bajnokságában szerepel.
– Sérülések és eltiltások sújtják az együttest – kezdte Tóth Tamás. – Az edzőm megkérdezte, játszanék-e a támadó sorban? Azonnal igent mondtam, a hiányzók miatt az elmúlt négy mérkőzésen elöl szerepeltem.
Tóth kettő gólt lőtt Tatár-szentgyörgynek, egyszer-egyszer Kakucs és Bugyi kapuját vette be. Egyelőre tartja a meccs per gól átlagot.
– Persze bevallom, inkább a kapuban érzem jól magam. Amint teljes lesz a játékoskeret visszatérek a háló elé. Remek érzés gólt szerezni, de nekem a kapusposzt a kedvencem.
A fiatal focista azt sem tartja kizártnak, hogy hálóőrként és csatárként is nevezik egy mérkőzésre. Persze ez csak akkor lehetséges, ha nem kezdőjátékosként, hanem csupán csereként jelölik.
– A jegyzőkönyvbe a cserekapus mellett beírhatnak mezőnyjátékosnak is. Aztán majd a tréner eldönti, hogy milyen szerepkörben küld a pályára. Meglehet, legközelebb már kapusként szerzek gólt.
A bünetőket ugyanis továbbra is elvállalnám.
S ő is tudja: a mexikói Campos példája előtte van. A kilencvenes évek világklaszszisával még kontinensbajnoki mecscsen is előfordult, hogy egy félidőt a mezőnyben, egyet pedig a kapuban töltött. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!