Hírek

2004.11.19. 05:27

Matthäus elégedett

Játékával nem kápráztatott el senkit a magyar labdarúgó-válogatott, de ezúttal a három pont megszerzése mindennél fontosabb volt. A Máltán szerdán elért 2-0-ás győzelem azt jelenti, hogy változatlanul van esély a továbbjutásra.

Lázár L.

[caption id="" align="alignleft" width="144"] Dárdai Pál volt a magyar középpályássor legjobbja a szerdán 2-0-ra megnyert máltai világbajnoki selejtezőn
[/caption]Annak a csapatnak, amelynek  célja, hogy a világbajnoki selejtező nyolcadik csoportjában megszerezze az első vagy a pótselejtezőt biztosító második helyet, nyernie kell Máltán. Nos, Lothar Matthäus szövetségi kapitány az indulásnál egyértelműen fogalmazott: a magyar válogatottnak ott kell lennie 2006-ban a világbajnokságon. Így Málta ellen idegenben „kötelező” volt a győzelem. Ezt a feladatot teljesítette a csapat, az eredménnyel elégedettek lehetünk. Játékban
viszont még sokat kell javulni a folytatásban, mert a máltaihoz hasonló teljesítmény a csoport esélyeseivel szemben kevés lesz. Ezúttal mellénk szegődött a szerencse, és csak abban lehet bízni, hogy ez mindig így lesz.
– Világbajnoki selejtezőn nagy eredmény úgy nyerni idegenben, hogy gólt sem kapunk – mondta Lothar Matthäus. – Nem volt egy-szerű dolgunk, de kiharcoltuk a sikert. A lényeg az, hogy megszereztük a három pontot. Ne feledjék, hogy az 1990-es világbajnokság selejtezőjében idegenben és hazai pályán is döntetlent játszott a magyar válogatott Málta ellen. A csapat fiatalokból áll, szükség van még némi időre, amíg összecsiszolódik a gárda. A jövőre nézve mindenképpen biztató, hogy ezúttal minden játékos megtett mindent a siker érdekében.
A magyar válogatott ezzel befejezte idei „hivatalos” szereplését, a
négy világbajnoki selejtező mérkőzésnek ötvenszázalékos a mérlege. Folytatás 2005. március 30-án Bulgária ellen Budapesten.

Lázár L. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!