Hírek

2004.11.08. 01:36

Kulcsár perdöntő vallomása

Kulcsár Attila korábban már tett terhelő vallomást Bácskaira. Ha a bíróságon is megismétli, Bácskai lefokozása véglegessé válik.

Nagy Eszter Dóra

Tanúként hallgatja meg a Fővárosi Ítélőtábla Kulcsár Attilát Bácskai János büntetőperében. A Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett vezetőjének ügyében az álbróker vallomása perdöntő lehet.

Bácskai ellen azért indult eljárás, mert a Kulcsárral folytatott telefonbeszélgetéseiből arra lehetett következtetni, hogy segítette a brókerbotrány vádlottját. Bácskait első fokon lefokozták, de egy másik vádpontban az államtitoksértés alól felmentették. Bácskai lapunk megkeresésére nem kívánt beszélni az ellene folyó perről. Csak annyit árult el, hogy semmi különöset nem vár Kulcsár vallomásától. A dandártábornok egyébként ügyvédet cserélt, a másodfokú eljárásban már az új védő képviseli.

Mint ismert, Kulcsár már korábban terhelő vallomást tett több rendőri vezetőre, köztük Bácskaira is. Ezt azonban hivatalosan senki nem erősítette meg. Az elsőfokú eljárásban a bíróság többször hangoztatta, hogy számos részletre Kulcsár adhat magyarázatot. A lehallgatott telefonbeszélgetések egyes részleteit ő tisztázhatja. Ha Kulcsár a bíróság előtt is terhelő vallomást tesz Bácskaira, akkor jogerőssé válhat az elsőfokú ítélet. Ez pedig Bácskai karrierjébe kerülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!