Hírek

2004.11.03. 06:51

Kovács Kokó István lett a WBO alelnöke

Riskó M.

Kelet-európai képviselőből alelnökké léptették elő Kovács „Koko” Istvánt a Boksz Világszervezetnél (WBO). Az ama-tőrként olimpiai, világ- és Európa-bajnoki, profiként vb-címet szerzett egykori ökölvívót teljesen váratlanul érte a szervezet Miamiban tartott éves konferenciáján történt kinevezés. – Szerettem volna megtartani az eddigi tisztséget, arra azonban nem számítottam, hogy alelnök leszek – mondta a Reggelnek Kovács István. – Új elfoglaltságom valamivel több utazással, s kicsivel nagyobb felelősséggel jár.

Kovácsot azután választották meg, hogy Bodo Eckmann, a WBO európai szekciójának vezetője lemondott posztjáról. Ezzel Koko automatikusan a WBO egyik alelnöke is lett. Kovácstól és a szervezet többi vezetőjétől elvárják, hogy a jövőben minél több gálát rendezzenek Európában a WBO égisze alatt. A miami közgyűlésen egyébként Erdei „Madár” Zsolt is elismerésben részesült, miután veretlenül birtokolja a szervezet félnehézsúlyú világbajnoki címét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!