Hírek

2004.11.06. 07:48

Kötéltánc Mirigy-módra

Az Irigy Hónaljmirigy két év után hétfőn új CD-vel rukkol elő, a Bazi Nagy Lagzival. Lemezeik eddig egytől egyig bearanyozódtak, de csillogó platina is akad köztük.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="273"] Sipos Pétert, a vőlegényt Varga György Győző, a pap forgatja az Irigy Hónaljmirigy esküvőnek álcázott tegnapi lemezbemutatóján
[/caption]Minden történet elkezdődik valahol, az Irigy Hónaljmirigyé is. – Együtt zenéltünk – mondja Kabai László. – Emlékszem,  amikor próbáltunk, ott sertepertélt a hétéves Sipos Tomika a bátyja, Péter körül.

A zenekar televíziós pályafutása azzal indult, hogy bejelentkeztek Galambos Lajoshoz a Dáridóba. Árpa József rendező volt az, aki két év után azt mondta: ezeknek a fiúknak műsor kell. Az első ilyen önálló show
a Ráncdalfesztivál volt.
– A sokadik tévéműsor és CD után hogy látják, vajon melyik volt az a pillanat, amikor a hasonló parodistacsapatok közül kitűntek? – érdeklődöm. Sipos Tamás és Kabai László egy véleményen van: – 1994-ben, az első lemezünk megjelenésekor történt. Talán mert nem egy szál szintetizátorral álltunk ki a közönség elé, hanem teljes "menetfelszerelésben”, hangszerekkel. A szövegeink többről szóltak, mint másoké. Arra is vigyáztunk, hogy ne menjünk el a bunkó stílusig. Ez bizony kötéltánc.
– A csapat tíz éve dolgozik együtt ebben a felállásban. Hogyhogy nem unják még egymást? – kíváncsiskodom. Mindkét mirigyes tiltakozik. A banda tagjai barátok, szinte minden nyáron együtt is nyaralnak. Tulajdonképpen a műsoroknak is ez a barátság a titka.

A szövegek, a figurák is közös munka eredményei. A Mirigyek elárulták: összeülnek, ötletbörzét rendeznek. Ha eszükbe jut valami, azonnal leírják, egymástól kapnak ihletet. Így születnek a bulik, a tévéműsorok, és így lesz az egész összetéveszthetetlenül mirigyes. – Mindenbe belekontárkodunk, még a borítótervbe is – mondják.

– Nehéz besorolni, amit csinálnak. Az Irigy Hónaljmirigy-tagok színészek vagy zenészek? –kérdem.
– Nekünk Darvas Iván a színész, inkább zenészeknek valljuk magukat – állítja meggyőződéssel a banda.

Sipos Péter, a fő-fő Mirigy:

„Nem szégyelljük, hogy haknizunk, hiszen komolyan felkészülünk rá. Bennünket nem zavar a népszerűség, örömmel beszélgetünk bárkivel. Mostanában, a siker csúcsán többen megkérdezték, meddig él a Hónaljmirigy. Eszünk ágában sincs abbahagyni, hiszen a műsorunk nézett, fellépéseink telt házasak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!