Hírek

2004.11.03. 06:22

Keresztül Pest megyén

BAMA

Érd Kitakarítottak
A Rügyecskék Alapítvány és más civil szervezetek takarítási akciójuk során rendbe tették az Érd-felső vasútállomás környékét. A közzétett felhívásra a város távolabbi részeiből is érkezett segítség. (vs)

Fót Megvan az önrész
A Somyló-tó környéki lakosok 1,7 millió forinttal járultak hozzá a területnek az önerős szennyvízcsatorna építéséhez. A tervek elkészültek, az önkormányzat pályázni fog. Siker esetén a költségek hetven százalékát az EU, huszonöt százalékát a költségvetés fedezi. A szükséges ötszázalékos önrészt a lakossági megtakarítás fedezi. (vs)

Göd Lakossági fórum
A Göd Duna-parti Nyaralóházak (volt BM Üdülő) konferenciatermében ma és holnap délután öt órakor tájékoztatják a lakosságot a város szennyvízcsatorna-építésének következő, a környékbelieket érintő szakaszáról. (vs)

Gödöllő Gyarapodtak
A Gödöllői Városi Múzeum kétévente kerít sort az ajándékozások és vásárlások révén gyarapodott gyűjteménye bemutatására. Az új szerzemények az esztendő végéig láthatók a földszinti időszaki kiállítóteremben. (lma)

Pilisvörösvár Pályázni fognak
A város pályázatot nyújt be a „Települési hulladék közszolgáltatás-fejlesztés támogatása” elnevezésű pályázatra. A projekt keretében lehetőség nyílik egy 16 köbméteres, speciális szelektív hulladékgyűjtő, -szállító jármű beszerzésére és tizenöt, négy gyűjtőedényes sziget létesítésére. A szükséges önrészt, megközelítően tizenkét és fél millió forintot a költségvetésből különítették el. (vs)

Pomáz Játszótér az udvaron
Civil kezdeményezésre megszépült a pomázi bölcsőde udvara. Egy jótékonysági rendezvény bevételéből, a Kéve Alapítvány hozzájárulásával és szülők segítségével, új, az EU-szabványnak megfelelő játékokat állítottak fel az udvarban. (vs)

Százhalombatta Csatlakoznak
Miután kiderült, hogy a százhalombattai feltételeket beépítették a megállapodásba, a testület jóváhagyta a Budaörsi Többcélú Kistérségi Megállapodást, és feljogosították a polgármestert, képviselje a várost. A befizetéseket meghaladó pénzügyi vállalásokhoz, a közigazgatási feladatok átszervezésére vonatkozó kezdeményezésekhez önkormányzat jóváhagyás szükséges. (vs)

Törökbálint Helyi busz
A felsővári részen a Dióskertig jár a busz, ahol az idősek kérésének megfelelően magasított buszmegálló létesült. A megvalósításban Kovács Zoltánnak, a környéken lakó vállalkozónak nagy szerepe volt. (vs)

Vác Diadalív
Felújították a Kőkaput, az egyetlen diadalívet az országban, amely 1764-ben Mária Terézia magyarországi látogatásának alkalmából épült. A 240 éves felújított műemlék átadására a tervek szerint november 5-én, pénteken kerül sor. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!