Hírek

2004.11.17. 07:19

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kőszeg TÖMEGSÍR Több száz holttestet rejtő tömegsírt találtak Kőszegen az úgynevezett Lovagló-dűlőben. Még több ilyen maradvány is lehet ezen a területen. „Az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az 1944-45 telén sáncmunkára vezényelt egykori munkaszolgálatosok holttesteit hantolták el itt” – mondta Tóth László, Kőszeg jegyzője.

Körmend BŐVÍTÉS Az Egis Rt. Lacta Gyógyszergyár 1,1–1,2 milliárd forint értékű beruházással kívánja bővíteni körmendi gyárának két üzemcsarnokát a következő két-három évben. Jelentősen növelik ezzel a jelenlegi gyártókapacitást. A beruházáshoz szükséges összeget saját forrásaikból teremtik elő.

Debrecen ÉVFORDULÓ A Hajdú-bihari Napló hatvan évvel ezelőtt, 1944. november 15-én Néplap címmel jelent meg. Csakúgy, mint hatvan esztendeje, hétfőn is korabeli ruhákba öltözött rikkancsok
árulták a lapot Debrecenben
egy forintért.

Szeged EGÉSZSÉG Csongrád megyében a gyógyítómunka nem lehetetlenül el, Szegeden sok esetben határon túlról érkezett nővérek töltik be az álláshelyeket. Amióta ugyanis az ápolónőképzés folyamata hosszabbá vált, itthon kevesebben választják ezt a munkát hivatásul.

Hódmezővásárhely NYITÁS A Lidl csütörtökön megnyitja első boltjait Magyarországon. Hódmezővásárhely mellett Szegeden és Csongrádon is alacsony áraival próbál vásárlókat csábítani. Az osztrák és szlovák fogyasztóvédők a legolcsóbb diszkontáruháznak találták a német céget.
Makó TŰZOLTÓK Új járművel és számos mentőeszközzel gazdagodott a makói önkormányzati tűzoltóság. A negyvenmillió forint értékű jármű
a Makót majdan érintő M43-as autóút műszaki kihívásainak is megfelel.

Váralja HAJLÉKTALANHALÁL Kihűlés miatt meghalt egy hajléktalan a Tolna megyei Váralján. A Baranya megyei Szalatnakról származó, 50 éves férfi a helybéli juhászoknál akart munkát keresni, feltehetően eltévedt, összeesett, s hiányos ruházata, valamint a hideg éjszaka miatt kihűlt még hétfőn.

Szentes HARANGOZNAK Egy Szentes környéki tanyán, Kishomokon, a kút tisztításakor került elő az a harang, amely a szentesi második világháborús emlékműről tűnt el. Sokan azt hitték, hogy az emlékmű bővítésekor Máté István művét az alkotó szerelte le, s még nem tette vissza.

Pécs ÍTÉLET Egy év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta
a Pécsi Ítélőtábla kedden azt az autóst, aki még márciusban Óhídon megpróbált megvesztegetni két rendőrt. Szerette volna elkerülni
a büntetést, amiért nem csatolta be biztonsági övét.

Szekszárd ÁLLÁS Az elkövetkezendő három évben 850 millió forint értékben öt kistérségben több mint 700 embert kíván a munkahely megszerzésében támogatni a Tolna Megyei Munkaügyi Központ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!