Hírek

2004.12.01. 00:16

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged TÁVOLMARADÁS
Mécs László MDF-es önkormányzati képviselő maradt a legtöbbször távol a szegedi közgyűlés állandó bizottságainak üléseiről. Egy bizottsági tagságért bruttó 51, kettőért 83 ezer forintot kapnak havonta a képviselők, akik alapbérként több mint 150 ezer forintot vehetnek fel. (szpa)

Nyírbátor CSEMPÉSZEK
A Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai az elmúlt héten felfedtek 21 közokirat-hamisítást, amit két magyar és tizenkilenc ukrán állampolgár követett el. Ezen kívül lelepleztek egy magyar és egy ukrán állampolgárt, akik árucsempészet bűncselekményét követték el, kétmillió forint értékben. (szpa)

Tiszadada SZOLGÁLTATÓHÁZ
A takarékos gazdálkodásnak köszönhetően teljes felújítást végeztek a tiszadadai iparosok a helyi szolgáltatóház épületén. A homlokzat, a nyílászárók és csatornák festése közel négyszázezer forintjába került az iparostestületnek. A házban kiskereskedők is tevékenykednek. (szpa)

Andornaktálya TŰZOLTÁS
Tűzoltási gyakorlatot tartott Eger város tűzoltó-parancsnoksága a Heves Megyei Önkormányzat Fogyatékosak Otthona és Rehabilitációs Intézetében. A továbbképzési feladatra azért volt szükség, mert az 50 főnél nagyobb lélekszámú szociális intézményekben ez kötelező. (ss)

Békéscsaba HALPUSZTULÁS
Több bejelentés érkezett a Körös Vidéki Környezetvédelmi Felügyelőséghez arról, hogy Békéscsabán, az élővíz- csatorna közelében eszméletlen bűz terjeng. A haltetemek tegnap jelentek meg a víz felszínén. Az illetékesek cáfolták, hogy bármilyen szennyező anyag került volna a vízbe. (csr)

Újtikos TELKEK
Néhány nap alatt 30 telket adtak el a Hajdú-Bihar megyei Újtikoson. Az ár miatt ilyen nagy az érdeklődés, az önkormányzat csupán száz forintot kér. Újtikoson 987-en laknak. A település elöljárói meg akarják állítani a kedvezőtlen folyamatokat, ezért árulják olcsón a telkeket. (szpa)

Sajópetri ÓVODA
Az Apáczai Kiadó felavatta az ország első bázisóvodáját. A megtiszteltetést a Nefelejcs Óvoda érdemelte ki. Az óvoda dolgozói számára legfontosabbak a gyerekek, és az ő érdekeik. Nélkülük a pedagógusok munkája sem lehetne eredményes, mondta Vitézné Varga Judit, a Nefelejcs Óvoda vezetője. (szpa)

Zalaegerszeg LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS
A Zalakerámia Rt. 270 főt bocsát el a közeljövőben, ami a dolgozói létszám közel egyharmada. A cég ezt a gazdálkodás hatékonyságának növelésével, a működési költségek csökkentésével indokolta. (fc)

Bács-Kiskun ADÓZÁS
A megyében idén százkét nagy adózó teljesíti interneten adóbevallási kötelezettségét, jövőre pedig már négyszázhuszonhét. Az új elektronikus adózók keddtől ingyen kapják meg az aláíráshoz szükséges chipkártyákat
az APEH-től. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!