Hírek

2004.11.13. 01:20

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Csontritkulás
Az önkormányzat ma délután négy órakor egészségügyi fórumot rendez a polgármesteri hivatalban. A téma: a csontritkulás. Az előadások után Halmosi Ágnes gyógytornász megmozgatja a jelenlévőket. (vs)

II. kerület Pedagógusnap
Az Ability Parkban pedagógusnapot tartottak. A szervezők szerint tudásbővítésük és elkötelezettségük a kulcsa a sajátos nevelést igénylő tanulókat befogadó szemlélet kialakításának. (sk)

III. kerület ÖSSZEJÖVETEL
A Mozart Klub mai ifjúsági zenei délutánján a szemléltető bemutatót a végzős operaénekesek tartják az Óbudai Társaskörben. (nvzs)

IV. kerület Nyugdíjas ki mit tud?
Mi is itt vagyunk! címmel novemberben nyugdíjas-vetélkedőt tartanak a IV. és a XV. kerületben. Énekben, zenében, vers- és prózamondásban, táncban, képzőművészetben vagy más kategóriákban lehet vetélkedni. (fm)

V. kerület Vigadalom
Lipót-napok rendezvényeivel szombaton délelőtt az Erzsébet téren egy 400 négyzetméteres fűtött sátor várja az érdeklődőket. (ka)

VI. kerület A pénztár zárva
Nem lehet bérletet venni a Nyugati téri aluljáróban, mert felújítják a bérletpénztárat. Az árusítás november 16-ig szünetel. (ned)

VII. kerület Határozatképtelenség
Kizárólag a frakcióvezetőkkel képviseltették magukat tegnap a kormánypártok az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésen. A Fidesz többek között az önkormányzati lakások elidegenítéséről tárgyalt volna. (kg)

VIII. kerület Felújítás
A képviselő-testület meghosszabbította a Városi Színház bérleti szerződését december 31-ig. Ezenkívül döntött az önkormányzati tulajdonú lakóépületek gázvezetékeinek felújításáról is. (fm)

IX. kerület Játszóház
Kreatív játékokkal játszóházat tartanak szombaton délelőtt a ferencvárosi Kosztolányi Dezső Kulturális Központban. (ka)

X. kerület FÓRUM A kőbányai önkormányzat hivatalos honlapja néhány héten belül ismét használható lesz. A hivatal új alkalmazottjának a honlap folyamatos frissítése lesz a dolga. (ia)

XI. kerület Díszpolgárok
Dr. Kosáry Domokos és dr. Olofsson Placid atya Újbuda két új díszpolgára. (tt)

XII. kerület Rejtvény
A rejtvényfejtők klubja szombat délután a hegyvidéki művelődési központban (volt MOM) tartja novemberi öszszejövetelét. (ka)

XIII. kerület Bezár a piac
December végén bezárják a Tomori utcai piacot, helyén parkolót építenek. (fm)

XIV. kerület FELVONULÁS
A Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából sétát tartanak a cukorbetegek vasárnap 10 órakor a Műcsarnok előtt.  (nvzs)

XV. kerület KÓRHÁZJÖVŐ
Az Észak-pesti Kórház tulajdoni viszonyainak rendezése a kormányzati szervek feladata. A kerületi hivatal nem tudja, mikor fognak határozni sorsáról. (zsp)

XVI. kerület Elfogytak
Kevés volt a műanyag zsák. A lombot célszerű elásni, így kiváló komposzt készíthető. (lma)

XVII. kerület Lángolt a szalmatároló
Kigyulladt egy lovarda szalmatárolója tegnap délelőtt. Lovak nem voltak az épületben. Személyi sérülés nem történt. (vs)

XVIII. kerület JÓTÉKONYSÁG
Szívbeteg gyerekek megsegítésére jótékonysági gyermekfoci-bajnokságot rendeznek vasárnap a Lőrinci Sportcsarnokban (nvzs)

XIX. kerület Együttműködés
Testvérvárosi szerződést írt alá a kispesti küldöttség a bulgáriai Szmoljan városban.  (sk)

XX. kerület Emlékterem
Faix Vilmos tanító tiszteletére kialakított emléktermet avattak a pesterzsébeti József Attila Általános Iskolában. (ka)

XXI. kerület Házirend
Felső tagozatos általános iskolások, középiskolások és pedagógusaik megtartották az őszi diákkonferenciát. A vita a valamennyi érdekelt által elfogadható házirendről folyt. (vs)

XXII. kerület ÚJBOR
Márton-napi borünnepet tartanak szombaton délután a borászati szakiskola tangazdaságában. A borbemutató után zenés-táncos rendezvénnyel várják az érdeklődőket. (nvzs)

XXIII. kerület Elismerés
Győri Tiborné, az idősek klubjának vezetője lett idén az év szociális dolgozója. A díjat évente ítéli oda az önkormányzat. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!