Hírek

2004.11.10. 01:59

Ismét kampánytéma lesz a kulturált ebtartás

Zsidai P.

November közepéig lehet még indulni a fővárosi önkormányzat Élhető város, kulturált ebtartás pályázatán. A fővárosi önkormányzat idén százötvenmillió forintot oszt ki négy kategóriában, többek között kutyás bulik rendezésére, kutyaürülék-összegyűjtő eszközökre.

A kutyapiszok ellen tavaly májusban indította a küzdelmet a főpolgármester-helyettesi iroda. A közterület-fenntartók a legszennyezettebb városrészeken száz darab gyűjtőtartályt helyeztek ki, és tisztasági tasakokat osztottak. Az akció kiváltotta Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes elismerését. Azt mondta, a kampány eredményeként az érintett területeken érzékelhetően javult a helyzet, ezek az utcák már kevésbé szennyezettek.

Az idei kampány nem az azonnali intézkedést, hanem az ebtartással kapcsolatos morált és a jogkövető magatartást helyezi középpontjába. A kutyások és nem kutyások közelítése is a célok között szerepel. A pályázatokat december végéig bírálják el.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!