Hírek

2004.11.24. 00:27

Idén is csúszós örömök

Fiatalok ezreinek nyújtanak kulturált szabadidő-eltöltést a jégpályák. Budán egy diákotthon udvarán, Pesten az Országház előtt csúszkálhatnak.

Kováts Antal

[caption id="" align="alignleft" width="289"] Tavaly több tízezer gyerek élvezte a Parlament előtti jégpályát. A szervezők idén is legalább ennyi látogatóra számítanak az ingyenes helyszínen.
[/caption]A kollégisták igényeire is gondoltak a Káldor Miklós Kollégium Széna téri sportudvarán készülő jégpálya megálmodói. A fővárosi intézmény hasznosítást keresett a területre. Így találtak rá a jégkorongozókból alakult Magyar Jég Kft.-re, amely vállalta a pálya kialakítását. Ennek költségeit a bérleti díjból törlesztik. A kollégisták hetente egy nap ingyen használhatják majd a pályát.

A létesítmény megvalósulását Horváth Csaba, a II. kerület polgármestere és Schiffer János főpolgármester-helyettes is támogatta. Az utóbbi kedvező árú bérletekkel – mondta Singer János, a kollégium igazgatója. A 15x30 méteres pálya reggel nyolctól este tízig lesz nyitva. Egyszerre negyvenen korcsolyázhatnak rajta kényelmesen, várhatóan december közepétől.

Folyik a közbeszerzési pályáztatás a Parlament előtti jégpálya kivitelezésére és üzemeltetésére. Ahogyan tavaly, idén is az Országház előtti parkoló területén épül, 1500 négyzetméternyi területen. A nyertes pályázónak biztosítania kell a sátrakat az elsősegélyhely, az öltöző, a korcsolyaszerviz és a büfé számára is. A pálya használata ingyenes lesz. A költség tavaly ötvenmillió forint körül mozgott. A megbízó a Miniszterelnöki Hivatal, a pénzt a Szerencsejáték Rt. biztosítja. A pályát december 20-án vehetik birtokukba a gyerekek – mondta Friss Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa.

Jégpályák Budapesten:

- Városligeti Műjégpálya

- Megyeri úti UTE-pálya

- Pólus Center

- Vajda János Gimnázium

- Kisstadion

- Gyakorlójégcsarnok

Kováts Antal -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!