Hírek

2004.11.16. 07:30

Hat miniszter távozik

Cs. E.

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Colin Powell
[/caption]Hat miniszter hagyja el az újraválasztott Bush elnök kormányát. Hírek szerint további személycserékre is sor kerülhet.

Benyújtotta lemondását Colin Powell amerikai külügyminiszter, az 1991. évi kuvaiti háború győztes parancsnoka. Saját becslése szerint Powell valamikor januárban fog távozni a hivatalból, amikor utódját megerősítik tisztségében. Új külügyminiszterként  Condoleezza Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó és John Danforth ENSZ-nagykövet neve merült fel.

George W. Bush elnök újraválasztása óta kormányának két tagja rögtön az elnökválasztás után le-mondott. John Ashcroft igazságügy-miniszter tevékenységét sok vita kísérte, elsősorban konzervatív irányvonala és abortuszellenessége miatt. Don Evans kereskedelmi miniszter szintén az elsők között távozik, de várhatóan csak januárban, Bush hivatalos beiktatása után.

A Fehér Ház este közölte, hogy Ann Venneman mezőgazdasági, Rod Paige oktatási és Spencer Abraham energiaügyi miniszter is lemondott posztjáról.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!