Hírek

2004.11.25. 00:07

Háromféle támogatás a szegény családoknak

R. V.

Közüzemi díjellentételezés, mun-kahelyteremtő intézkedések, európai támogatást élvező iskola-felújítás. Ezek a Fővárosi Közgyűlés mai ülésének legfontosabb témái.
Ha a városatyák rábólintanak, háromféle támogatás is juthat 2005-ben a rászorulóknak. Az első a távfűtési díjkiegészítés. Azok a budapesti családok kaphatják majd, ahol az egy főre eső nettó jövedelem legfeljebb  40 ezer forint. A második a kiegészítő rezsitámogatás. Azok a nyugdíjasok és sokgyermekes családok igényelhetnék, akik már kaptak valamilyen segítséget, és számláikat kifizették. A harmadik a jelentős díjhátralékot felhalmozóknak juttatott rendkívüli támogatás.
Jövőre 77,5 millió forintot kapna a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat Kht., csaknem félezer ember foglalkoztatására. Munkanélkülieket és megváltozott munkaképességűeket alkalmazó vállalkozók 750 ezer forintot írhatnának le iparűzési adójukból. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!