Hírek

2004.11.25. 00:23

Ferihegyen tetten érték a bűnözőket

Szemán L.

Ferihegy-II tranzitvárójában tetten értek a határőr felderítők egy embercsempészt és két kínait. Ezt tudtuk meg Kovács Iván alezredestől, a Határőrség szóvivőjétől. Az ázsiaiak Magyarországig érvényes útlevéllel érkeztek Budapestre.

A repülőtér tranzitvárójában az embercsempész elvette az útleveleiket és új, Nyugat-Európába érvényes okmányokat adott át nekik. Az iratok más nevére szóltak, és a fényképeken szereplő eredeti tulajdonosok hasonlítottak az új tulajdonosokra.

Az embercsempészek abban bíztak, hogy az európai határőröknek minden ázsiai egyforma. A magyar határőr nyomozók azonban már ismerték ezt a trükköt, és adataik is voltak a hasonló módszerrel dolgozó magyar embercsempészekről.

A felderítők utasnak álcázva magukat, folyamatosan figyelték a repülőtér tranzitváróját. Így szemtanúi voltak az okmánycserének. Amikor rajtaütöttek a társaságon, az egyik kínai lehúzta új okmányát a wc-ben, a másiknak már nem volt erre ideje.

Az embercsempész addig nem azonosított társa kiszúrta az akciót és egy repülőgéppel Prágába távozott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!