Hírek

2004.11.03. 06:25

Farkas Péter tagadja, hogy indiai kendert termesztett

Fegyelmezett sportolóként jól tűri a bezártságot Farkas Péter. Tartja magát első vallomásához, miszerint nem bűnös.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Farkas méltatlan szerepben: szíjbilincsen vezeti a rendőr a kihallgatásra
[/caption]Folytatja a napokban a rendőrség Farkas Péter gyanúsítotti kihallgatását. A múlt héten többnapos helyszíni szemlét tartottak Rákoscsaba-Ótelepen, a Farkas édesanyja nevén lévő házban. Október közepén itt, a melléképület alatti pincében bukkantak az ötezer tőből álló indiaikender-ültetvényre. A helyszínen elfogták Farkas testvérét, Károlyt, valamint N. Pált, akit a testvérek bíztak meg a házgondnoksággal. Farkas a rendőrök szerint elmenekült, és csak órák múlva fogták el a XV. kerületben.
Az olimpiai bajnok védője, Magyar György azt állítja, az eddigi adatok szerint lehet valóságalapja Farkas védekezésének. Kiderült, hogy a testvérek valóban bérbe adták a pincerészt egy vállalkozónak. Farkas Péter ma is tartja magát az első vallomásához, miszerint ő csak gyermekei kedvenceit, a két nagy testű papagájt ment megetetni. A madarak a házrészben laktak, ő pedig nem tudott arról, hogy mi folyik a pincében. Egyébként öccse, Károly is hasonlóan vallott, csak ő kihagyta a papagájokat a történetből.
Egyébként az ügyvéd tájékoztatása szerint Farkas fegyelmezett sportolóként jól viseli a bezártságot. Karinthy Frigyes és Moldova György könyveit kérte, és olvasással múlatja az időt. Együtt akar működni a hatóságokkal.
Úgy tudjuk, hogy az együttműködési készségére szükség is lesz, hiszen az ültetvényfelszámolást és az elfogásokat több hónapos operatív munka előzte meg. Többek között titkosszolgálati módszereket és eszközöket is bevetettek. Egyebek mellett lehallgatták mindhárom gyanúsított telefonbeszélgetéseit. A nyomozók azonban egyelőre taktikai okokból nem szembesítik őket a lehallgatások eredményével.
Az ültetvényt továbbra is rendőrök őrzik. Várják a bíróság döntését arról, hogy elkobozhassák, majd a szakértői vélemények elkészülte után megsemmisítsék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!