Hírek

2004.11.24. 00:47

Életveszélyes a belvárosi rompalota

Kováts Antal

Aggódva figyelik a környék lakói a belvárosi Szerb utca 9. számú házat. Az életveszélyes épület tíz éve lakhatatlan. Műemlék jellegű lévén eredeti állapotában kell helyreállítani.

A romantikus stílusban épült, elemeiben középkori eredetű lakóház homlokzati oldalát most állványerdő veszi körül. A szemközti 8-as számú házból Gáspár Ágota gondterhelten tekint át a kísértetház sötét ablakaira. Szánja a pusztuló értéket, ráadásul a faállványzat lehetetlenné teszi a parkolást is az utcafronton.

Nem csak terv, de már jogerős építési engedély is van a történelmi múltú épület helyreállítására. Ezt mondta lapunknak Prónay-Zakar Gina, Belváros-Lipótváros polgármesteri hivatalának sajtóreferense. Ezt a mellette álló üres telek beépítésével közös beruházásban valósítják meg. Közbeszerzési pályázatot a jövő évben írnak ki az építkezésre.

A belvárosi önkormányzat szerint a kerületben még további két olyan, tulajdonukban lévő régi épületet tartanak nyilván, amely teljes felújításra szorul. A polgármesteri hivatalban remélik, hogy hamarosan mindkét másik esetben is sikerül megoldást találni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!