Hírek

2004.11.05. 07:32

Börtön a társasházi rémeknek

A kisemberek hangja is elhallatszik a parlamentig – mondta tegnap az egyik kaposvári társasház közös képviselője. Először nem is értettem, miről beszél.

Lengyel János

Lelkesen újságolta: hamarosan megbüntetik a társasházi rendzavarókat. Hát ezért a nagy öröm! Néhány hete hosszú percekig panaszkodott a közös élet megrontói miatt. Néhány ember éjjel-nappal zavarja lakótársait. Hangoskodnak, verekszenek. Akik szólni mertek ezért, azokat megfenyegették.

Ha a parlament elfogadja a szabálysértési törvény módosítását, akár börtönbe is kerülhetnek a társasházi rémek. Csak szólnak a rendőröknek, és már viszik is el a rendetlenkedőket. Eddig állítólag akkor vonult ki a hatóság, ha vért folyt. Arra hivatkoztak: a társasház nem közterület, nem nyilvános hely, így nincs jog a szankcióra.

Mihelyst törvénybe foglalják a korlátozottan nyilvános hely fogalmát, akkor nincs mentség. Aki ezután a társasházak közös helyiségeiben, a folyosón vagy éppen a moziban, a színházban hangoskodik, verekszik, törvényt sért. Ezért elzárással vagy 150 ezer forint pénzbírsággal is büntethetik.

Már csak az hiányzik, hogy az így befolyt pénz a társasházi közös kasszát gyarapítsa. Fájdalomdíjként az elmúlt évekért...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!