Hírek

2004.11.02. 02:55

Bin Laden újra megfenyegette Amerikát

Különleges éberségre figyelmeztették az amerikai rendfenntartókat az amerikai elnökválasztást megelőző napokban, tekintettel Oszama bin Laden terroristavezér legutóbbi üzenetére.

BAMA

Ezzel egy időben a brit sajtó olyan titkosszolgálati értesüléseket tett közzé, amelyek szerint tartani kell attól, hogy az al-Kaida terroristái katonai támaszpontokat készülnek megtámadni Nagy-Britanniában.

A hét végén az al-Kaida világszerte keresett vezére juttatott el videokazettát az al-Dzsazíra hírtelevíziónak, s az amerikai néphez szóló üzenetben kijelentette: változatlanul megvannak azok az okok, amelyek miatt a 2001. szeptember 11-i merényleteket végrehajtották az Egyesült Államokban. A terroristavezér üzenete után George Bush amerikai elnök arra utasította nemzetbiztonsági tanácsadóit, hogy tegyék meg a szükséges válaszlépéseket. A brit titkosszolgálatok attól tartanak, hogy a terroristák katonai támaszpontok ellen terveznek merényleteket Nagy-Britanniában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!