Hírek

2004.11.22. 00:48

Beleolvastunk a megfigyelési aktákba

Vajta Z.

[caption id="" align="alignleft" width="124"] A botrány ellenére a BKV-utasforgalom egyelőre zavartalan
[/caption]Szülői értekezletek hangulatát idézik a BKV alkalmazottakról írt vezetői jelentések. A lapunk birtokába került titkos dokumentumot a BKV egyik középvezetője rendelte meg beosztottjától. A jelentésből megtudható, ki mióta dolgozik a BKV-nál, és milyen tanfolyamot végzett el. Majd következik a beosztott jellemzése. Van, akiről azt tartja fontosnak közölni a főnöke, hogy alkalmas a csoporttagok összefogására, és odaadó munkatárs. Egy másik kollégáról viszont úgy tartják, hogy túlságosan kényelmes. Van, aki nem szívesen teljesíti a feladatokat. Valaki nem mindig beszél megfelelő hangon a kollégáival. Egy másik beosztottat úgy jellemez a főnöke, mint akit noszogatni kell.

Úgy tudjuk, évente legalább egyszer készítenek ehhez hasonló jelentéseket. Hogy milyen célból, azt nem sikerült megtudnunk. A BKV kommunikációs osztályán ugyanis azt mondták, hogy ilyen jelentések nincsenek. Így nem is tudnak felvilágosítást adni azok céljáról.
A lapunk birtokában lévő, a BKV szerint nem létező dokumentumot az adatvédelmi biztos is vizsgálja.

A legújabb jelentésekben már arra is kérik a dokumentum készítőjét, hogy jellemezze egy frappáns mondattal a beosztottat. Úgy tudjuk, a cégen belül nyilvánosságra került az egyik dokumentum. A dolgozók a napokban felháborodva vagy épp jókat derülve olvasgatják a jelentéseket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!