Hírek

2004.11.12. 08:15

Az NB I délvidéki gólvadászai

Biztos van valami a levegőben a vajdasági Adán, hiszen az NB I góllövőlistájának két éllovasa ebből a délvidéki kisvárosból származik.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="273"] Oláh Lóránt (balra) gólerőssége jelenti a szezon egyik nagy meglepetését
[/caption]Egy éve nem sokan ismerték Oláh Lóránt nevét Kaposvár határain kívül. A vajdasági csatár 2003 őszén került Pécsről a Rákóczihoz, de csak tavasszal lett a gárda meghatározó játékosa. Aztán 14 gólt szorgoskodott öszsze, amivel fontos szerepet vállalt a somogyiak feljutásából. Az edzője, Prukner László szerint az egy éve még komoly erőnléti gondokkal küzdő csatár az élvonalban is megállja helyét, amit bizonyít, hogy nyolc találattal társbérletben vezeti a góllövőlistát. Ráadásul Prukner szerint ez korántsem az igazi Oláh Lóri, a 25 éves futballista még fejlődhet. A múlt és a jelen nagy példaképei, Van Basten, Pixi Sztojkovics, Ronaldinho épp elég ösztönzően hatnak. Lórit pedig nem kell noszogatni, mestere szerint góljai mellett arról ismerni meg, hogy ő a legszorgalmasabb az edzéseken.
A másik adai gólvágó, Kerekes Zsombor a DVSC mezében ijesztgeti a kapusokat. Zsombi, ahogy a hajdúság fővárosában hívják, Oláhval együtt a Vojvodinában kezdte pályafutását. 2000 telén került a Lokihoz, ahol fél szezon elég volt, hogy nyolc találattal házi gólkirály legyen. A következő bajnokságban 19 gólig jutott. Ekkor, hogy világot lásson, elszerződött a kínai Tiencsin csapatához. Az elhatározásban az is szerepet játszhatott, hogy a hazai szövetség doppingvétség miatt eltiltotta. Nem vizsgáltatta be a megfázásra szedett gyógyszert... Nem a kínai út volt élete legjobb döntése, pár hónap múlva újra visszatért, de egyelőre még csak Pécsre, ahol szintén termelt becsülettel. Nyáron úgy volt, hogy az angol másodosztályú Brightonban folytatja. Az angol szerződés kútba esett, Zsombi újra piros-fehérbe öltözött, és szorgosan szórja a gólokat.

A góllövőlista élcsoportja

8 gólos: Kerekes (Debrecen), Oláh (Kaposvár)

7 gólos: Ferenczi (Vasas), Waltner (ZTE)

Kerekes Zsombor

Született: 1973. 09. 13.

Magasság/súly: 192 cm/88 kg

Csapatai: Vojvodina, Becsej, Szabadka, Nagykanizsa, DVSC, Tiencsin, Pécs, DVSC

Oláh Lóránt

Született: 1979. 11. 23., Zenta

Magasság/súly: 180 cm/75 kg

Csapatai: Vojvodina, Pécs, Kaposvár

Hegyi Áron -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!