Hírek

2004.11.08. 07:35

Az angol sajtó Királyt dicséri

Király Gábornak hatalmas érdeme van abban, hogy a Crystal Palace sorrendben harmadik mérkőzésén maradt veretlen az angol élvonalban. Az újonc ezúttal a liga egyik sztárcsapata, az Arsenal ellen szerzett értékes egy pontot.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Király Gábor az ősszel eddig az izlandiak elleni meccsen lehetett a legbüszkébb a teljesítményére. Ám szombaton ezen is túltett.
[/caption] A magyar kapus nagy formában védett, egy kivétellel rendre meggátolta az Arsenal menőit a gólszerzésben. Arséne Wenger csapata csupán a 63. percben késztette megadásra, ekkor Ljungberg beadását Henry préselte a hálóba. A Crystal Palace két perc múlva egyenlített, Riihilahti bevetődve küldte a labdát Lehmann mögé. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-1, s ezzel az Arsenal a második helyre csúszott a tabellán. Sőt, a Bajnokok Ligája-mérkőzésekkel együtt sorrendben immár ötödik alkalommal maradt nyeretlen. Január után először új csapat, a Chelsea állt az élre a Premiershipben.

Amíg Király teljesítménye előtt fejet hajtottak a szigetországban, addig kollégája, az Arsenal kapusa, Jens Lehmann kapcsán újabb blamázsról írtak. A legenyhébb vélemény az volt, hogy a német veszélyesebb volt a kapujára, mint a Crystal Palace csatárai. Ellenben a magyar válogatott hálóőre számos bravúrt bemutatott, legnagyobb mutatványát Van Persie lövése után produkálta. Az Arsenal csereembere 17 méterről próbálkozott, Király a jobb sarok elől kaparta ki a labdát. Ugyancsak tündökölt akkor, amikor védője, Popovic hibáját helyrehozva egy átemelési kísérletet hiúsított meg. „Gyönyörűen játszottunk – értékelt Iain Dowie, a Crystal Palace menedzsere. – Remek eredményt értünk el.” A Skysports értékelése szerint a Crystal Palace újabb pontszerzése főképp Király Gábornak köszönhető. A magyar kapus újfent bizonyította, hogy ő a gárda első számú hálóőre. Bravúrt bravúrra halmozott, nagyszerűen védett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!