Hírek

2004.11.30. 00:12

A tornagyőzelem a céljuk

Négy csapat részvételével rendezik a thaiföldi Bangkokban a Király-kupát. A magyar válogatott első ellenfele Szlovákia lesz.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Matthäus nem számíthat az idegenlégiósokra és a fradistákra, mégis a tornagyőzelemért utazott Thaiföldre
[/caption]A thaiföldi király születésnapjának tiszteletére immár 35. alkalommal írták ki a Király-kupát.
A házigazdák válogatottja mellett  Magyarország, Szlovákia és Észtország vesz részt a tornán. Az első napon a Magyarország–Szlovákia és a Thaiföld–Észtország meccseket játsszák. A győztesek két nap múlva a döntőt, míg a vesztesek a bronzcsatát vívják.
A magyar válogatott húsz játékossal félnapi utazás után érkezett Bangkokba, ahol 28 fokot mutatott a hőmérő. A válogatott keretben Kovács Péter kivételével nincsenek idegenlégiósok, és UEFA-kupa-mérkőzésük miatt ferencvárosiak sem.
„Pihentebb ellenfelekkel mérkőzünk, mert a szlovákok, és az észtek is korábban érkeztek. Ennek ellenére célunk a kupa elnyerése” – mondta a leszállást követően Lothar Matthäus szövetségi kapitány, aki rövid pihenő után edzést tartott csapatának. A kapitány végleges csapatot csak a mérkőzés előtt hirdet, tervei szerint a szlovákok ellen nem veszi figyelembe a négy debrecenit, Nikolovot, Égert, Kerekest, Komlósit és a ZTE játékosát, Waltnert. Elképzelését azzal magyarázta, hogy ők csak az indulás előtt csatlakoztak a kerethez, így fáradtabbak a többieknél.

Öt újonccal kezd Matthäus a thaiföldi tornán

Az edzésen valamennyi játékos részt vett, sérült nincs. A várható csapat: Vlaszák – Kriston, Éger, Juhász, Vanczák – Simek, Rósa H., Tóth B., Vincze O. – Kovács P., Rajczi. Kriston, Éger, Vanczák, Rósa és Rajczi korábban még nem játszott az A válogatottban. A találkozót ma 14:30-kor élőben közvetíti a Sport2.

Eddig egy vereség és egy döntetlen Szlovákia ellen

Magyarország kétszer találkozott Szlovákiával. 1999-ben Európa-bajnoki selejtezőn Pozsonyban 0-0 volt az eredmény, míg Győrben

1-0-ra győztek a szlovákok. A magyar csapatban mindkétszer pályára lépett a válogatott jelenlegi menedzsere, Hrutka János.

A magyar válogatott első ellenfele Szlovákia lesz. Lázár Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!