Hírek

2004.11.16. 00:38

A szlovák bíró ejtette ki a válogatottat Stavangerben

Nem sikerült a bravúr a jégkorong-válogatottnak, de nem csak a magyar játékosokon múlt, hogy a csapat nem harcolta ki a továbbjutást a stavangeri olimpiai selejtezőben.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Szuper Levente, mint már oly sokszor, Norvégiában is barvúrosan védte a magyar hokiválogatott kapuját
[/caption]Hiába vezettünk 3-2-re a norvégok elleni találkozó vége előtt másfél perccel, Jonak játékvezető ismét megsegítette a hazaiakat.

– Az első gólt még meg lehetett adni, mert a srác korcsolyájára pattant a korong, de az botrány volt, amit utána művelt a bíró – kezdte Szuper Levente. – Második találatuk előtt pedig a játékvezető már sípolt, s csak utána került a kapumba a korong.

Először nem is adta meg, aztán egyeztetett a vonalbírókkal, és mégis középre mutatott. A harmadik harmad közepén kiállította Palkovicsot és adott neki tíz perc fegyelmit, így már nem jöhetett vissza. Röviddel utána Tokajit négy percre küldték ki, majd rögtön utána jött az újabb kiállítás. Kivédekeztük a kétperces kettős emberhátrányt, majd a vezetést is megszereztük.

De nem engedtek minket győzni. A harmadik gólnál felemeltem a lepkés kesztyűmet, s a norvég srác fölötte ütött a korongba. A nyilvánvaló magas bot helyett gólt ítélt a szlovák bíró. Összesen több, mint egy harmadot játszottunk hátrányban.

A nemzetközi szövetség internetes oldalán is kapott kritikát a szlovák játékvezető: www.iihf.com/news/iihfpr1105.html.

Nem érdemes óvni

Nem csak a játékosok, de a szurkolók és a vezetők is rosszul viselték Jonak ténykedését. Óvni nem lehetett a meccs után, ugyanis a szlovák nem követett el műhibát, de... – Igyekszünk megtalálni

a megfelelő diplomáciai formát – kezdte Studniczky Ferenc, a honi szövetség elnöke. – Azt ígérhetem, hogy jelezzük az illetékeseknek

a bírói hibákat. Reméljük, hogy elmarasztalják a ténykedéséért. De csínján kell bánni a megfogalmazással, nehogy visszaüssön.

Fölényben a hazaiak

A 2006-os torinói téli olimpia hétvégi selejtező fordulójából a norvég, a francia és a lengyel válogatott jutott tovább. Mindhárom együttes házigazda volt. A következő, egyben utolsó fordulót februárban rendezik.

A mieinket kiejtő norvégokra Klotenben Svájc, Dánia, Japán vár. A három kvartettből az első helyezett jut tovább a 2006-os torinói olimpiára, az idei vb első nyolc helyezettje (Kanada, Svédország, Szlovákia, Csehország, Finnország, Egyesült Államok, Oroszország és Németország), illetve a házigazda Olaszország már biztos résztvevő.

Csillagok cserébe

A játékosok letörten, csalódottan hagyták el a stavangeri csarnokot. A szurkolók némileg tudathasadásos állapotban követhették az eseményeket. Egyfelől hatalmas sikert jelentett volna a továbbjutás, és az

A csoportos csapatok elleni három csata. Így viszont azon

a hétvégén három még erősebb ellenféllel mérkőzik a magyar válogatott. Ráadásul így a publikum a helyszínen szoríthat a csapatért, ugyanis Kanadával, Szlovákiával és Németországgal a budapesti Papp

László Sportarénában csatázik a Pannon GSM Kupáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!