Hírek

2004.12.01. 00:09

A rosszabb ajánlat lett a befutó a BKV pályázatán

BAMA

Nem a legjobb ajánlat nyert a BKV privatizációs pályázatán, értesült a Reggel. A főváros közlekedési vállalata nyolc évre, összesen 5,1 milliárd forintért adja alvállalkozásba egyes járatait. Pedig a cég vezetése nem is olyan régen még sikertelennek értékelte a korábbi privatizációkat.

A legújabb döntés szerint a 41-es, 87-es, 87/A járatok üzemeltetését a székesfehérvári VT-Trans-man és a Videoton Holding nyerte 2,487 milliárd forinttal. Az új üzemeltető hozza a járműveket, amelyeket a negyedik évtől új, alacsonypadlós buszokra cserél. Információink szerint a BKV azért döntött így, mert nincs pénze új buszokat vásárolni.

Hogy mi lesz a vesztessel? A BKV három hónap múlva észak-pesti buszokat is privatizál. Ennek nyertese az előző kör vesztese a Nógrád Volán Rt. és az Alfa Busz Kft. 2,627 milliárd forintos ajánlatával. Úgy tudjuk, ezzel kárpótolják őket. Egyik cég sem árulta el, milyen összegről szólt az ajánlatuk, amellyel nem nyertek. n Vajta Z.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!