Hírek

2004.11.16. 07:25

A Margit híd még tíz évet bírna, ha nem sóznák

BAMA

Tudomásul vette a Margit híd állapotáról szóló részletes beszámolót tegnap a városüzemeltetési bizottság.

A vizsgálat szerint a fő- és kereszttartók jó állapotban vannak, csak a kisebb hossztartó elemekkel van baj. Schulek János, a Fővárosi Mérnöki Tervező Rt. műszaki igazgatója a legveszélyesebbnek az útpálya alatti kazetták állapotát tartja. A második világháború után készített hétszáz betonelem közül eddig harmincat kellett aládúcolni. Bár szerkezetük nem romlik rohamosan, a téli sózások minden évben fokozatosan roncsolják azokat.

Ha a hidat kihagynák a sózásból, körülbelül tíz évig lehetne várni a teljes felújítással. Ezt mondta az elhangzottakról a Reggelnek Szálka Miklós (Fidesz–MKDSZ), a bizottság alelnöke.

A híd több milliárdba kerülő felújítására már több terv is született, eddig egyiket sem fogadták el. A legújabb remények szerint 2005 decemberére végre a közgyűlés elé kerülhet. Addig is évente 100 millió forintot költenek állagmegóvásra. n Zs. P.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!