Hírek

2004.11.29. 07:05

A halál csókja és a lusta fiú

A szombat esti Freestyle Motocross-show keretében szenzációs bejelentés hangzott el. Németh Kornél a sportág csúcskategóriájában folytatja pályafutását.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Jesse Olson, a tavalyi győztes idén nem jutott döntőbe, pedig gyönyörű trükköket mutatott be
[/caption]Mondhatni a szokásos teltház, majdnem tízezer néző fogadta az Airtime FMX bemutató mezőnyét a Papp László Arénában. Harmadik alkalommal jöttek el a tengerentúli profik, és a sportág magyar úttörői, hogy hihetetlen légi bemutatójukkal szórakoztassák a magyar közönséget. A szervezők ezúttal három elugrórámpát, és hozzájuk három hatal-mas földkupacnyi érkeződombot emeltek az Aréna küzdőterén.

A 13 motoros akrobatát egyesével mutatta be a ceremóniamester. Bemutatkozásként mindegyikük mutatott egy-egy trükköt, amiből később számtalan szebbet és nagyobbat láthattak a nézők.

A mountainbike és bmx-es felvezetés (hátraszaltóval fűszerezve) megadta az alaphangot, jöhettek a motorosok. Az első perctől fogva szórták a szebbnél szebb ugrásokat: „superman”, „lusta fiú”, „halál csókja”, „csóválás”, „szívroham”, utóbbiból a nézőknek is kijutott néhányszor.
Az első forduló után heten jutottak a középdöntőbe, köztük egyetlen magyarként a szezon során MX 3 kategóriában versenyző Németh Kornél.

A döntőbe azonban már csak amerikaiak jutottak be, a végső sorrendet pedig a közönség állapította meg. Aki a legnagyobb ovációt kapja, az nyer. Végül az X Games 4. Ronnie Renner lett a legnépszerűbb, 140 decibel hangerővel tombolt mutatványa után a közönség.

Németh Kornél a világ legjobbjai közé került

Németh Kornél, aki csak átruccant a freestyle-ba, már évek óta a legsikeresebb magyar motokrosszversenyző. A 21 éves fiatalember ezúttal óriási lehetőséget kapott. Jövőre a Suzuki csapat versenyzőjeként, a sportág csúcskategóriájának számító MX 1-ben állhat rajthoz. Németh a Reggel kérdésére elmondta: az első szezonban is szeretne minél jobban szerepelni, célja, hogy elcsípjen néhány világbajnoki pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!