Hírek

2004.11.26. 07:39

A bajnoknak pulyka helyett zakó járt

Hálaadás: LeBron James, a Cleveland másodéves sztárja nem keelmezett a bajnoknak az amerikai ünnep előestéjén. 43 pontot dobott a legutóbbi idény legjobbjának, a Detroit Pistonsnak.

Hegyi Áron

Hálaadáskor, ami november utolsó csütörtök estéje, Amerika-szerte kis ajándékokkal és töklámpásokkal kedveskednek egymásnak az emberek. Ilyenkor mindenki vidáman ünnepel, talán csak Detroitban szomorkás kissé a hangulat.

Az Indiana Pacers elleni balhé (tömegbunyó a pályán és a nézőtéren) utórezgéseit nyögő bajnokcsapat egyik oszlopa, Ben Wallace nélkül látogatott Clevelandbe. A Cavaliers idén már nagyon szeretne belekóstolni a rájátszás légkörébe, eme óhaját pedig hálaadás előestéjén egy kiadós bajnokveréssel nyomatékosította.

A legjobb lepattanózója, az ominózus botrány miatt hat- meccses eltiltását töltő Wallace nélkül nem sok esélye volt a Pistonsnak (41-32-re veszítették el a lepattanóharcot). Főleg aztán nem, hogy kiderült, a tavalyi szezon újonca, LeBron James ezen az estén megállíthatatlan. Az ifjú titán karriercsúcsot jelentő 43 pontot szórt, 68 százalékos pontossággal (!) célozva a mezőnyből.

Tucatnyi büntetőjéből is mindössze egyet hibázott el. Emellett szedett hat lepattanót, kiosztott öt gólpasszt, és elcsent két labdát. Nem csoda, hogy nyertek 92-76-ra.

Eredmények: Toronto–New York 114-91, Orlando–Portland 83-89, Atlanta–Miami 93-99, San Antonio–Dallas 94-80, Phoenix–Milwaukee 111-104, Philadelphia–Boston 110-97, Memphis–Seattle 84-93, Utah–Chicago 99-101.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!