Hírek

2004.10.27. 01:17

Zalatnay titokban vonult be hajnalban a börtönbe

Megkezdte jogerős büntetésének letöltését Zalatnay Sarolta. Az énekesnőnek csalás miatt legalább két évig kell rács mögött ülnie.

Nagy Eszter Dóra

Zalatnay Sarolta (57) börtönbe vonulását hetek óta figyeli a fél ország. Az énekesnő mégis úgy döntött: csak egyetlen televíziótársaság kísérheti őt a rács mögé. Az, amelyikkel több millió forintos szerződést kötött. Ezt bizonyítja az is, hogy a művész átvágta az otthona előtt várakozó újságírókat.

A lesifotósok üldözőbe vették az énekesnő otthonából hajnali háromnegyed ötkor kigördülő autóját, ám a kocsiban nem Zalatnay ült. A művészt ezután Delhusa Gjon vitte a Nagy Ignácz utcai büntetés-végrehajtási intézetbe. Zalatnay tizennégy éves kislányát tegnap az a hölgy kísérte el az iskolába, aki az autóban ült. Niki az édesapjához kerül, ezentúl vele él. Anyja a börtönévek alatt csak havonta egyszer, fél órára láthatja.

Hegedűs László, Cini védője ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem árulta el, mit kezd az énekesnő a televíziótársaságtól kapott milliókkal. Így arra sem kaptunk választ, hogy a károsultakhoz kerül-e a könnyen szerzett pénz. Mint ismert, Zalatnay az ítélet kihirdetése óta folyamatosan azt hajtogatta, hogy megpróbálja kárpótolni azokat, akiknek a bíróság szerint 143 millió forint kárt okozott.

Zalatnaynak azután kellett börtönbe vonulnia, hogy a bíróság hétfőn elutasította halasztási kérelmét. Hegedűs lapunknak azt mondta: fellebbez a döntés ellen, de arra nem tudott választ adni, hogy mikor kerülhet napirendre az ügy. A bíróság két ellentétes orvos szakértői vélemény ellenére utasította el Zalatnay kérvényét. E két irat ellentmondásának feloldását kezdeményezi Hegedűs, aki az Egészségügyi Tudományos Tanácstól remél választ.

Koncertezhet a börtönben

Cini a rács mögött is folytatná énekesi karrierjét. Ügyvédje szerint arra nincs lehetőség, hogy ezért pénzt is kapjon cserébe. Arra viszont jó az éneklés, hogy ezzel is bebizonyítsa: könnyen beilleszkedett új környezetébe. Ez pedig hozzásegítheti ahhoz, hogy jó magaviseletűnek minősítsék, és kedvezménnyel szabadulhasson fogságából. Az éneklés a fogvatartottak számára nem tilos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!