Hírek

2004.10.23. 00:18

Tét az unió működőképessége

Első alkalommal találkozott Gyurcsány Ferenc kormányfő Brüsszelben az Európai Parlament magyar képviselőivel.

Csák E. – Gyulay Z.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nemcsak a magyar szocialista képviselőket, hanem az összes szocialista európai parlamenti törvényhozót, sőt az egész Európai Parlamentet arra biztatja, hogy szavazatával teremtse meg az Európai Unió működőképességét.

Tabajdi Csaba, az MSZP küldöttségének vezetője a sikeres uniós lobbizás érdekében javasolta egy brüsszeli magyar étterem megnyitását az EU-intézmények közelében. Szájer József fideszes képviselő leszögezte: az európai parlamenti képviselőknek nem az otthoni viták folytatása a feladatuk, hanem a közös nemzeti érdekérvényesítés javítása. Ennek érdekében felkínálta az ellenzéki EP-képviselők együttműködését.

Bírál a NATO-főtitkár

A NATO főtitkára, Jaap de Hoop Scheffer bírálta a Gyurcsány Ferenccel folytatott megbeszélésén a magyar védelmi kiadások visszafogásáról született kormányzati elképzelést. „A NATO-országok megállapodtak, hogy védelmi kiadásaikat a GDP-jük 2 százalékára emelik, s attól tartok, Magyarország még meszsze van ettől” – szögezte le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!