Hírek

2004.10.19. 01:26

Tasnádi Péter újabb bűnügye

Csoportosan elkövetett garázdaság elkövetésével gyanúsították meg tegnap Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai. Az ügy állítólag egy szépségkirálynő-választáshoz kapcsolódik.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="70"] Tasnádit garázdasággal gyanúsítják
[/caption]Újabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg hétfőn Tasnádi Pétert. A vállalkozó, aki májusban kedvezménnyel szabadult 4 és fél éves büntetéséből, jelenleg előzetes letartóztatásban van egy másik ügy miatt. Alapos a nyomozó hatóság gyanúja arra, hogy Tasnádi a volt rendőrtiszt, Labanc Ferenc autójának felgyújtására adott megbízást. Ezért közveszélyokozás felbujtójaként folyik ellene a vizsgálat.
Az újabb bűncselekmény garázdaság.
– Alapos a gyanú arra, hogy T. Péter és három társa csoportosan garázdaságot követett el – mondta Horváczy Emese, az NNI szóvivője, aki részleteket nem árulhatott el. Más rendőrségi forrásból megtudtuk, hogy még a nyáron Békés megyében, Gyulán rendezett szépségkirálynő-választáshoz kapcsolódik az ügy. Egy, az eseményen hivatalból részt vevő szerint Tasnádi a választás szervezőjével került öszszetűzésbe. A rendőrök eddigi adatai szerint miután a szervező elutasította Tasnádi ajánlatát, a vállalkozó és három embere megfenyegette őt.
– A gyanúsításból csak az derült ki, hogy védencem állítólag egy gyulai szépségversenyen szervezőjét fenyegette meg azért, hogy az ő jelöltje nyerje a versenyt. Ennek több tanúja is volt, és a fenyegetés megbotránkozást és riadalmat okozott. Személyiségi jogok miatt nem nevesíthetem a szervezőt – mondta Tuza Péter Tasnádi védője.
Tasnádi és három gyanúsított-társa tegnap tagadta, hogy elkövették volna a terhükre rótt bűncselekményt.

Fásy nem ismeri el, hogy megfenyegették volna

A gyanúsításban sértettként állítólag Fásy Ádám, a leghíresebb magyarországi szépségverseny szervezőjének a neve szerepel. Ám, ő tagadja, hogy bármilyen fenyegetést kapott volna Tasnádi Pétertől. – Sohasem volt egyik versenyünk zsűrijében sem tag. Semmilyen kapcsolatban nem álltam és állok Tasnádi Péterrel – mondta Fásy Ádám. Aki szerint azért röppent fel a neve, mert az ő versenyeinek a legjobb a sajtóvisszhangja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!