Hírek

2004.10.25. 08:44

Rooney góllal ünnepelt

Az Arsenal tegnap az ötvenedik veretlen meccsére készült. A nagy rivális, Manchester United azonban véget vetett a számlálgatásnak. Legyőzte a londoni klubot.

Szabó Tamás

A Manchester United tinisztárja, Wayne Rooney tegnap ünnepelte 19. születésnapját, s emlékezetessé tette ezt a napot. Az Arsenal ellen kiharcolt egy büntetőt, majd a 91. percben maga is gólt szerzett. Az Old Trafford stadionban a Manchester United a 72. percben Ruud van Nistelrooy 11-es góljával szerzett vezetést. A pontrúgás előtt Rooney a londoni hátvéd, Campbell lábában bukott el. Aztán a 91. percben Smith jobbról centerezett, Rooney pedig könnyedén lőtt Lehmann mellett a hálóba. A mérkőzés egyébként a két klub korábbi öszszecsapásait idézte. Feszült légkörben játszottak, kakaskodások és szikrázó belépők jellemezték a rangadót. Riley játékvezető öt sárga lapot osztott ki. Az Arsenal mestere, Arsene Wenger számtalanszor reklamált, egy büntetőt és egy kiállítást kért számon a bírón.
Hiába. A Manchester 2-0-ra nyert, míg az Arsenal másfél év után először veszített. Az ágyúsok a vereség ellenére továbbra is két pont előnnyel vezetik a bajnokságot a Chelsea előtt.

Király rövidnadrágban

Az angol élvonal első magyar érdekeltségű rangadóján a Király Gáborral felálló Crystal Palace 3-0-ra verte a Gera Zoltánt felvonultató West Bromwich Albiont. A mérkőzést szakadó esőben játszották, és a londoni gárda 12 perc alatt eldöntötte. Előbb Hall, aztán Johnson talált a hálóba, utóbbi a második félidőben másodszor is gólt szerzett. Gera egyszer tette próbára Királyt, ám az egykori ferencvárosi lövése a kapus ölében halt el. Király, szokásától eltérően, nem mackó-alsóban, hanem rövidnadrágban védett.

Premier League, 10. forduló:

Norwich-Everton 2-3

Aston Villa–Fulham 2-0

Chelsea–Blackburn 4-0

Crystal Palace–WBA 3-0

Tottenham–Bolton 1-2

Liverpool–Charlton 2-0

Southampton–Birmingham 0-0

M'brough–Portsmouth 1-1

Newcastle–Manchester City 4-3

Az élcsoport:

1. Arsenal 25

2. Chelsea 23

3. Everton 22.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!