Hírek

2004.10.21. 01:26

Pénz az ablakban

Néhány tucat polgármesterre és megyei közgyűlési elnökre vonatkozóan döntött a parlament.

Lengyel János

Jóval több embert dühít, mint amennyit megnyugtat a T. Ház hétfői törvénymódosítása, amelyben – korábbi mulasztásukat pótolva – a polgármesterek jutalmát szabályozták a honatyák. Mostantól az már biztos, hogy legfeljebb hathavi fizetést kaphatnak a települések és a megyék vezetői, ha jóval többet tesznek annál, mint ami a fizetésük fejében elvárható lenne.
A hirtelen jött szigornak néhány kimagasló jutalom az oka. Ez borzolta a többnyire üres zsebekben kotorászók kedélyeit. Kár lenne azt hinni, hogy a törvénymódosítással bármi is megoldódott volna. Akinek volt miből jutalmat fizetni akkor is, ha hatalmas költségvetési hiánnyal küzdött a városa, az ezután is megtalálja a módját a pénzhez jutásnak. Akinek viszont olyan ellenzéke van, hogy még a megérdemelt munka után sem kaphat egyetlen fillért sem, az meg hiába hivatkozik az új szabályra.
Az eddig is zsörtölődők helyzete egyáltalán nem változott az újabb törvénnyel. Ők eddig is minden hónap elején azon gondolkodtak: felvehetik-e fizetésüket, tiszteletdíjukat anélkül, hogy ezzel csődbe sodornák az önkormányzatot.
Sok hűhó semmiért! Talán még szemfényvesztésnek is kevés...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!