Hírek

2004.10.29. 01:27

Miről szavazunk?

A felmérések szerint a többség nem tudja, miről is tartanak népszavazást.

Balaton Balázs

A közvélemény-kutatások adatai szerint a magyar lakosság kétharmadának fogalma sincs, miért kell majd ikszelni december ötödikén. Egyszer ugye az egészségügy privatizációjáról szavazunk, másrészt a határon túli magyarok állampolgárságáról. Az utóbbi kérdés megosztja a társadalmat. Már akik értik, miről van szó. A határon túli magyarok, akik magyarnak vallják magukat, kaphatnak magyar állampolgárságot. Ehhez legalább kétmillió igen kell Mikulás előtt egy nappal. Tudja valaki, mit szólnak a szomszédos országok ehhez a kezdeményezéshez?
Felvilágosít bennünket majd az illetékes, mit jelent nekünk, ha két hónap múlva 13 millió magyar állampolgár lesz? Vagy ez is az EU-szavazás sorsára jut, ahol a választópolgárok fele sem ment el. Azért, mert nem tudták, miről kell szavazni. Nem tudták átérezni annak fontosságát, hogy az ő kicsi ikszükre is szükség van. Félek, december 5-én is hasonló lesz a helyzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!