Hírek

2004.10.27. 01:18

Mindent bevallott a múmia gyilkosa

Adósságát próbálta rendezni a gyilkos azzal, hogy segített főbérlőjének csempéket lopni a budapesti Városháza pincéjéből. Áldozatát tavaly nyáron mumifikálódva találták meg.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Szakértők szerint a férfi alkoholfüggő, és kezelésre szorul
[/caption]Megkezdődött a budapesti Városházán tavaly megtalált mumifikálódott áldozat gyilkosának pere a Fővárosi Bíróságon. A tettes mindent bevallott. Tóth György (37) hét évig dolgozott a Városházán. A nyomdász ismerte az épület minden szegletét. Azt is tudta, hogy a pincét lezárják, ott leselejtezett csempéket, és titkos iratokat tárolnak. Tóth albérletben élt áldozatával, akit már egy évtizede ismert egy sörözőből.

Amikor albérleti gondjai adódtak, odaköltözött a férfihoz. Havonta harmincezer forintot fizetett neki, ám anyagi problémái miatt kéthavi bérrel tartozott. A felek megbeszélték: ha Tóth segít főbérlőjének a Városháza pincéjéből megszerezni a csempéket, eltekint a tartozástól. A helyszínen 2002 októberében a tolvajok összevitatkoztak. A veszekedés verekedéssé, majd késeléssé fajult. Tóth 5 késszúrással végzett áldozatával, majd a mosdóban elrejtette. A holttestet mumifikálódva egy évvel később fedezték fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!