Hírek

2004.10.18. 10:45

Milliós vérdíjat tűztek ki a támadóra

Nagy E. D.

 A család kérésére a kórház nem nyilatkozik a szombat hajnalban megvert V. Júlia állapotáról. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gyilkossági főnöke, Keszthelyi József alezredes elmondta: a lány állapotát stabilizálták.
Lapunk megtudta: a végzős középiskolás diáklány rendezett családi körülmények között él. Jó tanuló, és csak ritkán jár szórakozni. Péntek este a barátnőjével indult moziba. A vetítés után elváltak egymástól, mindketten hazafelé tartottak. V. Júlia közel lakik a fogaskerekű végállomásához, így arra vette az irányt.
Támadója éjfél körül csapott le rá, brutálisan megverte, majd kirabolta. Az eszméletlenre vert lányra egy járőkelő talált rá a fogaskerekű vasúti töltése mellett.  A mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
Mi is felkerestük a János Kórházat. Vasárnap délután négy óra-kor a központi intenzív osztály gyakorlatilag védtelen volt, oda az sétál be és ki, aki akar. Közel három percig álldogáltunk, mire kiderült, az orvosnő épp eszik. Ezt is csak úgy tudtuk meg, hogy beléptünk az egyik kórterembe. Csak ekkor közölték velünk, a lányról semmit sem mondanak.
Budapest rendőrfőkapitánya egymillió forintot ajánlott fel annak, aki érdemi információval tud szolgálni a támadóról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!