Hírek

2004.10.29. 01:37

Meghalt a zebrán elgázolt lány

N. E. D.–S. Zs.–T. T.

Egy hét kóma után tegnap meghalt az a 18 éves lány, akit múlt szerdán gázolt el egy rendőrautó a IX. kerületben. Ezt Bálványosi Péter, a Merényi kórház baleseti osztályvezetője erősítette meg a Reggelnek.
A fiatal lány a Nehru parkba indult sétáltatni a kutyáját, amikor egy 36 éves rendőr zászlós elütötte. Egy szemtanú a Közraktár utca és a Bakáts utca kereszteződésében lévő zebra túloladaláról látta a balesetet.
– Mindketten elindultunk a zebrán, amikor zöldre váltott a lámpa. A kétsávos úttesten csak egy autó állt a belső sávban, amikor hirtelen feltűnt a rendőrautó. A hangjelzés nélkül, kék villogóval közeledő gépkocsi vezetője kikerülte az álló járművet és elgázolta Júliát.
A vétkes rendőr a IX. kerületi kapitányság munkatársa. A kerületi rendőrkapitány, Ormosy Attila szerint a rendőr tapasztalt, jó munkatárs. Dobos Gabriella szóvivő lapunknak azt mondta: a gázoló zászlóst így halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. Ezért a rendőr akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Júlia három héttel ezelőtt töltötte be a 18. életévét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!