Hírek

2004.10.26. 07:08

Másodszor végezte ki az Arsenalt

Wayne Rooneyban az a jó – már persze leginkább az angol válogatott és a Manchester United hívei számára –, hogy mindig akkor lő gólt, amikor leginkább kell.

Dénes Tamás

Az angolok új kedvence éppen vasárnap, az Arsenal elleni mérkőzésen ünnepelte a 19. születésnapját. A bajnok 49 veretlenül végigjátszott találkozó után bukott el. Rooney nem először tört borsot a londoniak orra alá. 2002 őszén, még az Everton tagjaként lőtt egy sokáig emlékezetes gólt David Seamannek. Azzal is megszakította az Arsenal egy nagy sorozatát, ráadásul akkor még nem is volt profi játékos. Wayne – alkalmasint a fentiekből is kiderül – csodagyerekként tűnt fel. Amikor 2002. október 19-én a már emlegetett gólt lőtte az Arsenalnak, megszakítva a londoni klub 30 találkozóból álló veretlenségi sorozatát, még nem lehetett profi. A britek szabályai szerint ugyanis 17 éves kora előtt senki sem köthet munkaszerződést klubjával. Wayne pedig akkor még minden volt, csak vén nem. Öt nappal később, amikor betöltötte a kívánt kort, persze azonnal leszerződtette az Everton. A liverpooli kékek tagjaként lett angol válogatott, majd a háromoroszlános gárda történetének legfiatalabb gólszerzője. Már régen a világ legerősebb bajnokságának legtehetségesebb játékosának tartották, amikor még mindig otthon lakott a szüleivel, s két öccsével, Grahammel és Johnnal. Hamarosan azonban annyi pénzt keresett, hogy futotta új házra, új autóra, s egyéb „apróságokra”. Például egy közel négymillió forintot érő brilliánsgyűrűre, amelyet Collennek vásárolt, eljegyzésüket ünneplendő. Ezt az ékszert vágta hozzá a nyáron a lány, amikor úgy érezte, Wayne-nel elszaladt a ló. Ki tudja, lehet, hogy csak figyelmeztetni akarta  vőlegényét, térjen a magánéletben is jó útra. Merthogy a pályán mindig is azon járt. A portugáliai Európa-bajnokságon négy góljával az angolok legjobbja volt, szeptember végén mesterhármassal mutatkozott be a Manchester Unitedben BL-meccsen, most pedig ő döntötte el a rangadót. S még mindig csak 19 éves!

Wayne és David egyformák, mégis különböznek

Wayne Rooney az Old Traffordon

NÉPSZERŰSÉG

Wayne Rooney szűk fél év alatt Anglia legnépszerűbb játékosává nőtte ki magát. Feltűnése óta nagy tehetségnek tartották.

SZERELEM

Élete első és eddigi egyetlen szerelme Coleen McLoughlin. Újra együtt vannak, pedig a nyáron, miután Wayne örömlányokkal hetyegett, majdnem tönkrement

a kapcsolatuk.

PÉNZ

Klubja heti húsz- millió forintot fizet neki. Ugyanakkor máris szponzori szerződése van a Nike-val, a Coca-Colával és a Forddal.

David Beckham, a hölgyek bálványa

NÉPSZERŰSÉG

Egy 2004 tavaszán készített brit felmérés szerint David Beckham volt Anglia legnépszerűbb férfiúja. Az utóbbi időben, a bulvársajtó munkálkodása nyomán, csökkent a népszerűsége.

SZERELEM

David és Victoria igazi álompárt alkotot(ott).

Az utóbbi időben azonban megszaporodtak az elhidegülésükkel kapcsolatos pletykák. Beckhamék ezt az asz-szony harmadik terhességének bejelentésével próbálták meg ellensúlyozni.

PÉNZ David Beckham a világ legjobban kereső futballistája. Jövedelmének 25 százaléka származik a Real Madridtól, a többi a hirdetőktől, támogatóktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!