Hírek

2004.10.21. 01:15

Lezárhatják az úszó Eb útjában álló ivóvízkutat

Kiss G.

Egy lépéssel közelebb került a 2006-os úszó Eb margitszigeti beruházásának megvalósulása. A Fővárosi Vízművek Rt. (FV) bármikor kész lezáratni a leendő építési területen lévő ivóvízkútját. A döntést az a kormányrendelet tette szükségessé, amely szerint semmilyen beruházás nem engedélyezhető egy működő vízműkút védőzónájában. Péterffy Gábor, a vízművek szóvivője lapunknak elmondta, hogy a kieső hozamot egy új kút fúrásával pótolják. Az új kutat már védettebb vízbázisú területre, a Szentendrei-szigetre építenék. A költségeket központi forrásból a kormányzat biztosítaná. Péterffy Gábor nem tart attól, hogy a lezárás miatt csökkenne a fővárosiak vízellátása.
A fővárosi önkormányzat környezetvédelmi bizottságának alelnöke szerint a kút lezárásával nem oldódnak meg a problémák. Endrédy István elmondta, a Margitsziget védett közpark, amelyből vétek 3 hektárt beépíteni. Ennyi területet vesz el a szigetből a sportuszoda átépítése. A fővárosi tulajdonosi bizottság jövő hét kedden dönt a kút lezárásáról.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!