Hírek

2004.10.29. 06:00

Leblanc Győző szenvedélye a kertje

Parcsami Gábor

– Egyetlen darabban sem játszik az Operaházban. Mi az oka?
– Kikoptam a repertoárból. Ígérem, ha a következő évadban kiírnak valamilyen szerepre, a Reggel lesz az első lap, amelyiknek szólok.
– Dúskál a szabadságban, mivel tölti az idejét?
– Egy percem sincs. Összehoztam egy nyolctagú társulatot, velük járom a vidéket. Népszerű opera- és operettslágereket adunk elő. Legnagyobb meglepetésemre erre akkora az igény, hogy mindig telt ház előtt játszunk. Egyfajta küldetésnek érezzük ezt a munkát, kultúrát közvetítünk. Évente harmincöt-negyven előadást adunk. Az esténként fellépő művészek operaházi és operettszínházi sztárok. Közöttük találjuk Kenesei Gábort, Ötvös Csabát, Csonka Zsuzsát, Pelle Erzsébetet, Benkóczi Zoltánt és Teremi Trixit. Ezenkívül a hannoveri városi zenekarral van egy szerződésem, ami huszonnégy fellépést jelent. Ha van egy kis szabadidőm, akkor kertészkedem. Ha pedig nincs semmi tennivaló a kertben, másik szenvedélyemnek, az autózásnak hódolok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!