Hírek

2004.10.20. 07:42

Latin rangadók a BL-ben

Tíz évvel ezelőtt az AC Milan a Bajnokok Ligája döntőjében csúnyán elintézte a Barcelonát. Az olasz gárda zseniális játékkal 4-0-ra nyert, s elhódította a trófeát. Ma este az F csoport rangadóján Milánóban csapnak össze a felek. A Valencia az Interrel játszik.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="177"] A Milan és a Barcelona augusztusban a Joan Gamper tornán találkozott legutóbb egymással. Maldini (balról) és Giuly nagy csatát vívott egymással
[/caption]A Barcelona támadó alakzata komoly fejtörést okozhat az AC Milan mesterének, Carlo Ancelottinak. Mert bizony őszszel a Ronaldinho, Deco, Eto’o, Henrik Larsson négyest egyelőre senki sem tudta hatástalanítani. A katalán egylet a spanyol bajnokságban hatszor nyert és csupán egy meccset adott döntetlenre. A BL-ben mindkét mérkőzésén diadalmaskodott, a két sorozatban összesen 20 gólt szerzett. Éppen ezért ma este, a San Siro stadionban, főképp a hazaiak két veterán hátvédjén, Paolo Maldinin és Alessandro Costacurtán múlik majd sok minden. A katalánok edzője, Frank Rijkaard 1988 és 1993 között együtt játszott a két olasszal – csakúgy mint Carlo Ancelottival, a Milan edzőjével –, vagyis jól ismeri őket. A holland azt mondta, a Milan ellen sokkal jobban kell teljesíteniük. „A hét végi bajnokin a győzelem ellenére akadozott a gépezet – mondta. – A meccs előtti szerdán számos játékosom világbajnoki selejtezőn szerepelt, s ez sokat kivett belőlük.”
Egyébként bármi lesz a milánói mérkőzés végeredménye, az esetleges vesztes félnek legalább három pont előnye marad a Celtickel és a Sahtarral szemben.
A G csoportban szintén egy spanyol–olasz derbire figyel Európa. A Valencia és az Internazionale az elmúlt négy év során most találkozik harmadszor a nemzetközi kupákban. Most az olaszok jobb formában vannak. Az Inter a hét végén 3-1-re verte az Udinesét, míg a Valencia meglepő, 2-1-es vereséget szenvedett a Sevillától. Ráadásul az olasz mester, Roberto Mancini tartalékos csapattal érte el a sikert. Kispadra ültette első számú kapusát, Francesco Toldót és pihenőt kapott Dejan Sztankovics is.
A spanyoloknál a szélső, Vicente maradt ki a Sevilla elleni vereségből, a válogatott játékos kisebb sérülését pihente. Ma este a csatár, Mista szereplése kérdőjeles. Aimar és Rufete is sérüléssel bajlódtak, de a valenciai orvosok szerint ott lehetnek a kezdőcsapatban.
A H csoport két mérkőzése eltörpül a Chelsea játékosának vallomása mellett. Adrian Mutu ugyanis elismerte, hogy kokaint fogyasztott. A The Sun és a The Times arról számolt be, hogy Mutu megbukott a doppingvizsgálaton, utóbbi írta, hogy kokaint mutatott ki a teszt. A román csatár később ezt elismerte, még a doppingteszt B próbájának elvégzését sem kérte.

E csoport

Panathinaikosz-Arsenal

Rosenborg-PSV

1. Arsenal 2 1 1 - 2-1 4

2. PSV Eindh. 2 1 - 1 1-1 3

3. Panathinaik. 2 1 - 1 2-2 3

4. Rosenborg 2 - 1 1 2-3 1

F csoport

Milan–Barcelona

Sahtar–Celtic

1. Barcelona 2 2 - - 6-1 6

2. Milan 2 2 - - 4-1 6

3. Celtic 2 - - 2 2-6 0

4. S. Donyeck 2 - - 2 0-4 0

G csoport

Anderlecht–Werder Bremen

Valencia–Internazionale

1. Internazionale 2 2 - - 5-1 6

2. Bremen 2 1 - 1 2-3 3

3. Valencia 2 1 - 1 3-2 3

4. Anderlecht 2 - - 2 1-5 0

H csoport

PSG–Porto

Chelsea–CSZKA Moszkva

1. Chelsea 2 2 - - 6-1 6

2. CSZKA 2 1 1 - 2-0 3

3. Porto 2 - 1 1 1-3 1

4. PSG 2 - - 2 0-5 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!