Hírek

2004.10.23. 12:59

Kovács Katalin marad Fábiánnénál

Feszült várakozás. Néhány centi a két versenyző között. Az egyik boldogan a levegőbe csap, a másik szomorúan le-hajta a fejét.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Kovács Katalin úgy döntött, nem tér le az eddigi sikereket hozó útról
[/caption]Június közepén Szegeden sejteni lehetett, Janics Natasa és Kovács Katalin nem csak az olimpiai indulásról, de a női kajak egyes aranyáról is döntött. Kati hiába volt legyőzhetetlen Sydney óta. Hiába gyűjtögette sorra a világbajnoki és az Európa-bajnoki elsőségeket. Hiába adta oda neki majd mindenki előre a bajnoki címet. A vágyott medált mégsem szerezhette meg egyesben, mert rajthoz sem állhatott. Négyesben és párosban viszont igen. A 2000 óta taroló egység, ha csak centikkel is, de kikapott a németektől. Bár az ezüst ugyanúgy megviselte, mint a többieket, Kovács másnap, egyesbeli vetélytársával párban, csúcsra ért. Nem sokkal a hazaérkezés után nyilvánosságra hozták, hogy a négyes három tiszaújvárosi tagja, Bóta, Szabó és Viski elhagyja Fábiánné Rozsnyói Katalint. Azóta mindenki Kovács Katalin döntésére várt. A sajtóban szinte naponta jelentek meg találgatások a folytatásról. Az olimpiai bajnok kajakoshölgy a Reggelnek mondta el, hogy nem vált.
– Bár imádom a sportágat, először azt kellett eldöntenem, kajakozom-e tovább vagy befejezem és családot alapítok, esetleg viszszatérek egy baba után – kezdte Kovács Katalin. – Már Athén előtt gondolkodtam a folytatáson, de vonzott a 2006-os itthoni világbajnokság. Párommal, Hoffmann Ervinnel rengeteget beszéltünk erről, míg elhatároztam magam. Bár négy évben gondolkodom,
az első és legfontosabb kihívás
az itthoni vébé. Óriási motívációt jelentett a hazai közönség. Így egyelőre csak a következő két évre figyelek, aztán beszélhetünk az újabb kettőről.

– Miért várt ilyen sokáig?
– Nem akartam kapkodni, sok mindent végig kellett gondolnom. A napokban leültünk Kati nénivel és férjével, Öcsi bácsival (Fábián László olimpiai bajnok kajakos – a szerk.), és beszélgettünk. Mindenki elmondta, hogy mi bántja, mi az, amit hibának érzett a közelmúltban, no és a folytatásról. Abban maradtunk, hogy ketten készítenek fel. Kilenc évig dolgoztam Kati nénivel, tudom, hogy rengeteget köszönhetek neki, ez akkor is igaz, ha az idei év nem
a terveim szerint alakult.

Kovács Katalin

Született: Budapest, 1976. február 29.

Magasság/Testsúly: 173 cm/64 kg

Klubja: MTK

Legnagyobb sikerei: olimpiai bajnok (K–II 500 m – 2004) háromszoros ezüstérmes (K–2, 500 m és K–4 500 m, 2000, K–IV 2004), tizenkétszeres világbajnok (K–1 500 m, 2002, 2003, K–1 1000 m, 2002, 2003, K–4 500 m, 1999, 2001, 2002, 2003, K–4 200 m, 1998, 1999, 2001, 2003)

Janics örült Kovács döntésének

Kovács Katalin pénteken a Klub Rádió 95,3 Rivális című műsorának vendége volt. A vele folytatott beszélgetésbe telefonon bekapcsolódott Janics Natasa is, aki bár meglepődött a döntésen, nagy örömmel fogadta azt. Angyal Zoltán a négyes jövőjéről szólva elmondta, a csoport felbomlása és az új olimpiai ciklus követelményei miatt várhatóan új női egység alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!