Hírek

2004.10.20. 01:03

Két és fél milliárdos a sikerdíj a vízműveknél

Kiss G.–Zsidai P.

Jó évet zárhat idén a fővárosi vízművek. Míg korábban csak negyvenöt, idén a tervek szerint hetven kilométer vízcsőhálózatot újítanak fel, összesen 3,3 milliárd forintért. Szépen növekszik a cégcsoport sikerdíja is, a tavalyi 2,2 után idén összesen 2,5 milliárd forint lesz. Ezt hagyta jóvá ugyanis a városüzemeltetési bizottság. Sőt a bizottság már elfogadta a vállalat első féléves beszámolóját. Elnöke, Lakos Imre (SZDSZ) nem tudott mit mondani a sikerdíjról, mondván, az a tulajdonosi bizottságra tartozik.

Endrédy István (Fidesz–MKDSZ) bizottsági tagtól megtudtuk, a testületnek sincs tudomása arról, kinek jutnak a százmilliók, mivel a pénzt a külföldi tulajdonosok kiviszik az országból. Az eljárás azért különös, mert a vízművek 73,6 százaléka a fővárosé, csak 23,6 százaléka a német–francia tulajdonú Hungáriavíz Rt.-é. Tavaly a 2001–2002-es vízdíjtöbblet 75 százalékát fordították sikerdíjra, a maradék 25 százalékot pedig az idei beruházásra. Kardos Péter (MSZP), a fővárosi vízművek igazgatósági tagja elfoglaltságára hivatkozva nem nyilatkozott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!