Hírek

2004.10.15. 13:53

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Építési kényszer
Két cég vásárolt területet az ipari parkban. Ennek következtében meg kell kezdeni a villanyhálózat kiépítését, amelynek költsége mintegy 11 millióra rúghat. A költségeket az önkormányzat az ingatlan árából fedezi. (vs)

Diósd Postatervek
Sikeres volt az új postaépületre kiírt tervezői pályázat. November 30-ig elkészülnek az engedélyezési, 2005. január 30-ig a kivitelezési tervek. A Magyar Posta Rt. elképzelései szerint 2005-ben fel is épül az új hivatal a 7-es főúttal határos területen. (vs)

Érd Családi napot rendeztek a Csuka Zoltán Könyvtárban.
Az egész napos program keretében a szülők a gyermekekkel közösen játszhattak, kézműves- foglalkozáson is részt vehettek, a nagyobbak pedig az internettel ismerkedhettek meg. (vs)

Fót Veszélyes hulladék
Október 16-án 9–13 óra között ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtési akció lesz a Kossuth utcában, a focipálya előtti parkolóban. Ingyenesen veszik át az akkumulátorokat, szárazelemeket, kémiai anyagokat, gumiabroncsokat, a fáradtolajat és egyéb veszélyes hulladékot. (vs)

Gödöllő Útépítések
Az önkormányzat újabb útépítésekről, útjavításokról döntött. E szerint az első lépésben a Besnyő utca, Klapka, majd a Zombor utca, Szabadka utca szőnyegezése kerül sorra. Az útprogram idei megvalósításának forrása az Őz utcai ingatlanok eladásából származó bevétel. (lma)

Pilisvörösvár A szabadidőközpont fedezete
A költségvetési előirányzatok között egy 73 millió forintos tétel szerepel a szabadidőközpont megvalósítására. Ebből az összegből nem lehet felépíteni egy uszodát vagy egy sportcsarnokot. Grószné Krupp Erzsébet, a város polgármestere elmondta: ez az összeg csak a tervek elkészítésére, a földterület művelési ágból való kivonására, rendezésére, a vízelvezetés megoldására van elkülönítve. (vs)

Szigetszentmiklós Kevés az óvodai hely
Sokáig nem halogatható egy óvoda építése. A város négy gyermekintézményébe összesen 750 gyereket vettek fel, de 81 kérelmet kénytelenek voltak elutasítani. (vs)

Törökbálint Zöldhulladék
Az ingatlanokon és a közterületen keletkező gallyakat november 15-ig a polgármesteri hivatalba történt bejelentést követően díjmentesen elszállítja a Falugazda Csoport. (vs)
 
Veresegyház Maciakció
A településen lévő medvemenhely plüssmacigyűjtéssel próbált bekerülni Guinness- rekordok könyvbe. Ezrek érkeztek látogatóba, hogy segítsenek.
A rekord sajnos most nem sikerült, csak 22300 macit, a rekordhoz szükségesnél négyezerrel kevesebbet regisztráltak. (vs)

Vác
Óvodatej
A felmérés szerint az óvodásoknak több mint a fele igényli az óvodatejet. Volt olyan óvoda, ahol csak a szülők egyötöde kérte az ingyenes tejellátást, máshol az igény hetvenhét százalékos volt. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!