Hírek

2004.10.22. 01:21

Keresztül Pest megyén

BAMA

Érd Díjazza a város Első ízben ítélték oda a város díját. Az elismerést Pekli Ferenc, a Volánbusz Rt. vezérigazgatójának és Vizsy Ferenc a MÁV Rt. főigazgatója kapja. A két vállalat tevékenysége eredményeként a lakosság által is érzékelhetően javult az elővárosi közlekedés. (vs)

Fót Versmondó verseny A Vörösmarty Művelődési Ház névadójának születésnapja alkalmából versmondó versenyt hirdet a 14–18, illetve
a 18 év felettiek számára. A versenyre december 1-jén kerül sor. Jelentkezni november 22-ig a Vörösmarty Művelődési Ház irodájában és Fót város könyvtárában lehet. (vs)

Göd Bányanyitás A Göd–II. homokbánya művelésére kiadták a környezetvédelmi engedélyt. Göd, Dunakeszi, Fót és Csomád lakossága a tanulmányt a település jegyzőjénél tekintheti meg, s észrevételeiket október 27-én a gödi Duna Üdülő színháztermében megtartandó közmeghallgatáson mondhatják el. (szl)

Kismaros Pénzt kapott a könyvtár Félmillió forintot nyert pályázaton az önkormányzat, amelyből hangosítóberendezést vásárolnak és fejlesztik az önkormányzati könyvtárt. (vs)

Maglód Elhibázott csomópont Elhibázottnak tartja a település és a Volánbusz a 31-es út újonnan épült csomópontját. A Gyömrőről érkezőknek, ha Ecser felé haladnak tovább, le kell menniük a 31-es útról, majd vissza kell kanyarod- niuk. Mindezt úgy tehetik meg, ha Maglód földútjait használják. Egy maglódi állampolgár több száz aláírást juttatott el a Közlekedési Felügyelethez az eredeti állapot visszaállításának reményében. (vs)

Pécel Világhálón az iroda Az interneten is bejelentkezhetnek az ügyfelek a péceli okmányirodára. A város honlapjáról elérhető szolgáltatást ma még kevesen használják, holott kényelmesebb és gyorsabb regisztrációt tesz lehetővé. (lma)

Szentendre SZÁLLODAHAJÓ Elutasította a képviselő-testület a százszobás luxus-szállodahajó tulajdonosainak kérését. A hajót a Duna-parton, a Kucseránál akarták kikötni, ami évi tízmilliót hozott volna a város kasszájába. A létesítmény azonban száz méter hosszú, és nagyon magas. Így a városatyák városképi okokból lemondtak az előnyösnek ígérkező üzletről. (rv)

Vác Centenárium A váci közkönyvtár megalapításának századik évfordulója alkalmából konferenciát rendeztek, kiállítást nyitottak és felavatták a névadó Katona Lajos emléktábláját. Az eseményen jelen volt
a névadó unokája, ott voltak a finnországi és szlovákiai testvérváros képviselői is. (vs)

Százhalombatta Bérlakáspályázat Három szociális és három költségalapú bérlakásra összesen 143 pályázat érkezett. A szakbizottság várhatóan november végén dönt a lakások új bérlőiről, miután az előpontozást követően környezettanulmányokat végeztek. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!