Hírek

2004.10.27. 01:04

Keresztül Pest megyén

BAMA

Biatorbágy Ösztöndíj
A helyi Diákokért Közalapítvány pályázatot ír ki közép- és felsőfokú oktatási intézményekben tanuló biatorbágyi diákok anyagi támogatására. A beérkezett pályázatokat a kuratórium november 5-én bírálja el, a döntésről a pályázók harminc napon belül kapnak értesítést. (vs)

Érd Minaret Férfikórus
A működési nehézségek miatt évadzárásra 14 főre apadt a kórus. Sikerült őszre megújulniuk, az első őszi próbán már 24-en jöttek össze a gazdakörben. A létszámgyarapodás az átlagéletkor csökkenésével járt, 64-ről 46 évre. (vs)

Fót Rendkívüli ülés
A város képviselői nem tudták elvégezni feladatukat az október 20-án megtartott ülésen. Szent-Iványi Géza polgármester ezért a mai napra rendkívüli testületi ülést hívott össze a polgármesteri hivatal házasságkötő termébe. (vs)

Gödöllő Takarékos fények
Önerejéből vezeti be a közvilágítás éjszakai takarékos üzemmódját a jövő nyáron a gödöllői önkormányzat. A negyvenötmillió forintos beruházás öt év alatt térül meg. (lma)

Pilisvörösvár Pusztulóban az új burkolat
A Szent Erzsébet utca lakói szerint tönkreteszik a friss útburkolatot a nehéz teherautók. Az önkormányzatnál meghallgatásra talált a panasz, az utcában rövidesen felszerelik a 7,5 tonna súlykorlátozást, valamint a 30 km /óra sebességkorlátozást jelző táblákat. (vs)

Százhalombatta Együttműködés
Vörös János ezredes, az önkormányzati tűzoltóság vezetője és Gombor István, a Mol finomítóján belül működő létesítményi tűzoltóság parancsnoka együttműködési szerződést írt alá. Ennek értelmében a létesítményi tűzoltóság a város területén is beavatkozhat, s nem kell arra várni, hogy Érdről megérkezzenek a tűzoltók. (vs)

Szentendre Kérdőív
A polgármesteri hivatal kérdőíves felméréssel próbált képet kapni az ügyfelek elégedettségéről. Kiderült, hogy az ügyfelek többsége az okmányirodát, illetve a műszaki irodát keresi fel, s a várakozásra panaszkodik, ezért bevezetik az egyeztetett időpontkérést. (vs)

Törökbálint Zöldhulladék
Az ingatlanokon és a közterületen felgyülemlett levágott gallyakat november 15-ig – a polgármesteri hivatalba történt bejelentést követően – díjmentesen elszállítja a falugazdacsoport. (vs)

Zsámbék Késik az engedély
A teherforgalom korlátozásának bevezetése óta nem változott semmi a Pilis-csaba felé vezető úton. A korszerűsítés első lépéseként az útkezelő öt sebességcsökkentő terelősziget megépítését tervezi. A környezetvédelmi felügyelőség mindeddig megtagadta a hozzájárulás kiadását. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!