Hírek

2004.10.28. 06:37

Keresztül Pest megyén

BAMA

Dunaharaszti Épülő utak
A közbeszerzési eljárás nyertese az Uzsoki utcában kezdett hozzá a munkálatokhoz. A közelgő tél miatt meg kellett változtatni az utcák sorrendjét. A ligeti utcák talajszerkezetük miatt 2005 tavaszán kerülnek sorra. (vs)

Ecser ÚJRA ÁLL A SZOBOR
A hatvan éve elpusztított Mária-szobrot újra felállították. A szobrot a templomból vitték az Attila utca–Gagarin utca kereszteződésében újraépített alapzathoz. A település lakossága pénzzel és munkával járult hozzá a helyreállításhoz. (vs)

Érd Nincs gáz
Ma reggel kilenc és délután három óra között a TIGÁZ Rt. vezetékátkötési munkákat végez. Ebben az időszakban nem lesz gázszolgáltatás a Balatoni út és a vasúti pálya közötti utcákban. (vs)

Gödöllő Díszdoktor
Tegnap a Szent István Egyetem díszdoktorává avatták Jacques Diouf urat, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgatóját. Az 1938-ban Szenegálban született Jacques Diouf 1994. január 1-jétől vezeti a FAO munkáját. (lma)

Mogyoród Szabályozás
A Fóti út–Mátyás király út–sportpá-lya határolta terület tulajdonjoga egy befektetőé. Valamivel több mint száz építési telket alakítanak ki a lejtőn. A Fótra vezető út és a patak között kereskedelmi övezet lesz. A beruházó végezteti el a közművesítést, amely az önkormányzat tulajdonába kerül. (vs)

Pilisvörösvár Halálos baleset
Tegnap reggel a 10-es főúton, Piliscsaba és Pilisjászfalu között egy autóbusz és egy személygépkocsi frontálisan ütközött. A személygépkocsi egyik utasa a baleset következtében életét vesztette. A sérült járművek teljes szélességében elzárták az utat. Eltávolításukig és a helyszínelés befejeztéig órákon át Tinnye felé terelték a forgalmat. (vs)

Százhalombatta Lakástámogatás
Az önkormányzat az első lakás építésére vagy vásárlására biztosított kamatmentes hitelkeretéből még húszmillió forintnyi támogatást tud nyújtani. Erről novemberben dönt a képviselő-testület szakbizottsága. Az igényeket még két hétig be lehet nyújtani. (vs)

Tápiószele Feloszlatott testület
Az egy éve működésképtelen testület feloszlatásáról intézkedett a kormány. A falu élére a januárban időszerű időközi választásig Mádl Ferenc köztársasági elnöknek köztársasági megbízottat kell kineveznie. (vs)

Tatárszentgyörgy Éleslövészet
A Magyar Honvédség Bocskai István Könnyű Lövészdandár 5/62. Könnyű Lövészzászlóalja éleslövészetet tart csütörtökön a tartárszentgyörgyi lőtéren. (ka)

Vác
Október tizenötödikével távozott posztjáról dr. Elek Attila, a Jávorszky Ödön Kórház eddigi vezetője. Az állás betöltésére a város képviselő-testülete pályázatot írt ki. A sikeres pályázó egy hónap múlva töltheti be a tisztséget. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!