Hírek

2004.10.29. 01:37

Keresztül Pest megyén

BAMA

Vármegyeháza A Pest megyei önkormányzat közgyűlése ma tartja októberi ülését a megyeháza dísztermében. A nyolcvan képviselő ezen az ülésen dönt, hogy ebben az évben ki lesz a megye díszpolgára, illetve ki kapja meg a Pest megyéért emlékérmet. (vs)

Aszód Bölcsődeterv Benyújtotta pályázatát egy bölcsőde építésére a város. Az ingatlant önrészként az önkormányzat biztosítja. Az elnyerhető 199 millió forintból egy játszóházzal, fejlesztővel rendelkező intézménnyel gazdagodhat Aszód. (vs)

Dunaharaszti Óvoda-összevonás A Hétszínvirág és a Százszorszép óvoda összevonására kényszerült a város. Azért, mert a két gyermekintézménynek nem lehet ugyanaz a személy a vezetője. Az egyesítés tehát kizárólag adminisztratív lépés. A gazdálkodásban és irányításban semmi más nem változik. (vs)

Érd Képviselői klub A diósdi, érdi, százhalombattai és tárnoki önkormányzat képviselői közös ügyeik megbeszélésére rendszeres találkozókat szerveznek. Ezen a héten Érd volt a házigazda.
A klubnapon megjelentek Érd kistérségi szerepével, valamint a kistérség települései közötti közlekedéssel foglalkoztak. (vs)

Göd Kolping-iskola Az önkormányzat hozzájárult, hogy a Szakácskertben, illetve a volt úttörőtábor ötezer négyzetméteres területén a Magyar Kolping Szövetség egy nyolcosztályos általános iskolát építsen. (vs)
Gödöllő Főhajtás Holnap délután öt órakor halottak napi megemlékezést tartanak a városban a Szabadság téri első és második világháborús emlékműnél. (lma)

Százhalombatta Tüdőszűrés A harminc év feletti, tüdőszűrésre kötelezett lakosok október 29-től december 16-ig jelentkezhetnek vizsgálatra. A Törökbálintról érkező berendezést a városháza B épületének előcsarnokában állítják fel. Az idézést kapott mintegy 10 400 felnőtt közül aki nem jelenik meg a szűrés helyszínén, annak a későbbiekben az érdi tüdőgondozóba kell elmennie. (vs)

Törökbálint Egyesületi játszótér A gyerekek örömére a Tükör-hegyi Közéleti Egyesület a Világos és Otello utca végén található telken játszóteret hozott létre. Az önkormányzat bekerítette a területet, csapadékvízgyűjtő árkot csinált, elvégeztette a földcserét és a füvesítést. Az egyesület megvette és felállíttatta a mászótornyot, hintákat, csúszdát, homokozót, a kismamáknak pihenőpadot vásárolt. (vs)

Vác  Megújult radiológia Ma délben adták át a Jávorszky Ödön Kórházban az új radioló-giai osztályt. A több mint félmilliárdos beruházás eredményeképpen korszerűbbé vált a teljes képalkotó diagnosztika. Emellett új spirál komputertomográf, átvilágító- és felvételi berendezések, ultrahangkészülékek segítik majd az orvosok eredményesebb munkáját. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!