Hírek

2004.10.30. 05:46

Keresztül Pest megyén

BAMA

Ceglédbercel Nemzetiségi óvodák
A Dózsa György Művelődési Házban ma délután tartják a német nemzetiségi óvodák találkozóját. A házigazda település óvodája mellett Budapest, Budaörs, Iklad, Vecsés, Újhartyán, Taksony és Leányvár hasonló típusú intézményei mutatkoznak be. (ka)

Fót Iparterület
Elindítja a város a Nyugati Iparterület fejlesztését, hasznosítását. Megkezdődik a terület, a tulajdon rendezése és az értékesítés. Hosszú távon várhat ebből bevételt az önkormányzat, amelynek már a következő költségvetésre is hatása lehet. (vs)
 
Gödöllő
Emléktábla
A gödöllői Református Líceum udvarában ma 11.45-kor leplezik le a Bocskai-szabadságharc 400. évfordulójára emelt emléktáblát. (lma)

Maglód Körforgalomigény
A 31-es út elhibázottan megépített maglódi kijárójában az önkormányzat és a Volánbusz is körforgalom kiépítését szorgalmazza. A település 1400 polgárának aláírásával ellátott levelében ezt kéri Tabányi Pál polgármester a gazdasági tárca vezetőjétől. A fenntartótól pedig azt kérték, hogy következő költségvetésében gondoljon erre (vs)

Ócsa Cserbenhagyó gázoló
Egy ismeretlen jármű ismeretlen vezetője csütörtök este fél kilenc körül elgázolt a volt ócsai laktanya épülete előtt egy helybeli férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A dabasi rendőrök a helyszínen talált anyagmaradványok, egyebek között egy irányjelző lámpa burájának darabjai alapján indították meg a gyanúsított keresését. (vs)

Pomáz Óvodabővítés
A városban évek óta nő az óvodáskorú gyermekek száma. Az idei beiratkozáskor 80 gyermeket nem tudtak elhelyezni. Az önkormányzat már elkészítette a Hétszínvirág óvoda bővítésének terveit, amelynek megvalósításá-tól a probléma enyhülése vár-
ható. (vs)

Szentendre Ismeretterjesztés
Neves alkotókról mutatnak be portré- és dokumentumfilmeket ma a Szentendrei Művészet Malomban. Az ingyenes vetítéseken egyebek közt olyan neves alkotókkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mint Kádár Béla, Haraszti István, Viktor Vasarely, Nicolas Schöffer, Frank Magda, Bálint Endre, Le Corbusier, Barcsay Jenő és Vajda Júlia. (ka)

Vác VESZÉLYES HULLADÉK
Ma reggel kilenc és déli egy óra között a városháza előtt, a Deákvári főtér melletti parkolóban és a Földváry téren, a Kölcsey úti ABC melletti parkolóban adhatja le a lakosság a használt akkumulátorokat, elemeket, gyógyszereket, vegyszereket, gumiabroncsokat, festékpatronokat és a többi veszélyes hulladéknak
minősülő anyagot az önkormányzat szervezte akció kere-tében. (vs)

Veresegyház Verseny
Az Anyám Fekete Rózsa Közhasznú Alapítvány a veresegyházi Váci Mihály Művelődési Ház és a Veresegyház Város Önkormányzata támogatásával idén tizenötödször rendezi meg a nem hivatásos versmondók vers- és prózamondó találkozóját. (lma)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!